Dostojevski

VREMANDI: NAŠ ČOVEK DOSTOJEVSKI


NAŠ ČOVEK DOSTOJEVSKI


Резултат слика за dostojevski

            Konačno je opozicija dokazala nemoguće: i u totalnoj demokratiji moguće je doterati cara do duvara! Nije bilo, nema i neće biti odluke aktuelnih vlasti, koje se ne dočekuju na nož. Sve je jasno! Nije opoziciji stalo do dobrobiti države i njenog naroda, već je ažbaha zinula na vlast ne pitajući za cenu. Ko šiša slobodnu i nezavisnu državu, ko brenuje pun džep i stomak građana!
            Trpela je i trpi aktuelna vlast narečeno ponašanje opozicije, ali je voda došla do grla pa čak stigla i da utuli požar u "Beogradu na vodi". Neće moći ove noći, a i šire - ovih dana! I mi konja za trku imamo!
            Činjenica je da su svi velikani ovoga sveta naše gore list! Nema tog nobelovca, kome, - bar maćeha - nije prošetala našim prirodnim i ostalim lepotama. Da vidimo tog genija, kome nisu pronašli naš genetski materijal bar u malom džepu sakoa! Pokažite nam prstom na velikana, koji se - bar jednog jutra - nije probudio sa rukom u  nokširu iz proizvodnog programa našeg metalskog kompleksa!    
          Došao je poslednji trenutak da vlast udari šakom o sto domaće proizvodnje u"Ikeinom" salonu!
            Može li neko oboriti notornu istinu da je veliki Fjodor Mihajlovič Dostojevski - naše gore list? Neka digne dva prsta, neka uzme reč i iznese dokaze! Malo sutra! Ako je Dostojevski bio široka i napaćena slovenska duša, jasno je da je 100% naš čovek! Znao je on to i sam, kad je zapisao i ostavio  nam u amanet:
            "Priznajem da je dva puta dva jednako četiri izvrsna stvar, ali  ako već treba hvaliti sve i sva, reći ću vam da i dva puta dva jednako pet isto tako lepo zvuči."
            Da vam nacrtamo istinu, plaćenička i petokolonaška opozicijo!?
            Dva puta dva kilometra koridora jednako je minimum pet koridora sa pet brzovoznih traka ka bar pet dobrosusedskih država, bez obzira na njihovu udaljenost i eventualne prepreke u vidu pet okeana, pustinja, oaza, staza i bogaza!
             Dva puta dva usvojenih zakona po hitnom postupku jednako je bar pet novih zakonskih i podzakonskih akata, koji se neće primenjivati ni u pet pisama!
              Dva puta dva troškova javnih preduzeća znače smrt bar pet privrednih firmi, koje ih izdržavaju!
              Dva puta dve minimalne zarade jednako je pet sitih, nabarenih, odevenih, obuvenih i rasipnički nastrojenih članova porodice!
              Dva puta dve stolice naše spoljne politike obezbeđuju da bar pet puta opalimo buljom o ledinu kad nam se prohte da sednemo!
              Da je živ naš čovek Fjodor Mihajlovič, zapao bi u ekstazu, jer smo primenili, a u praksi  inovirali njegovu veličanstvenu misao:
              "Priznajemo da je dva puta dva jednako četiri izvrsna stvar, ali ako već treba hvaliti sve i sva, reći ćemo vam vam da u našoj Srbijici  isto tako izvrsno zvuči da je dva puta dva jednako pet nula!"

            VREMANDI
             
Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.