humor

VLADIMR RUŠKU VREMANDI: DŽEK IZ LONDONADŽEK IZ LONDONA...

Резултат слика за džek london
... što bi rekli naši doktori nauka, koji su svoje teze mrčilii po fotokpirnicama: "Kakav Džek iz Londona, kad je poznato da je rođen u San Francisku i da ime grada jasno ukazuje na Francusku!" prate ih kolege, koji su doktorske teze natapali udarničkim znojem  u hladovini prepisivačke škole pri manastiru Resava.
            Naš čovek 100%! Opalimo problem pravo u tintaru!
            Ako je tačno (a jeste) da je rođen u siromašnoj porodici, da vidim ko će osporiti da Srbijica raspolaže brojnim prodicama, koje žive od 26.000 kintaća minimalne zarade, pa je normalno da ljuljaju bar jednog Džeka u kolevci, pazarenoj na sekendhend šop-buvljaku. Nema spora da je, kao klinac, prodavao novine. Potpuno je logično da je rasturao srpske provladine tablatoide, u kojima je, kao na dlanu, jasno dokazano da svaki malodobni Džek živi kao bubreg u loju,  arčeći onih 26.000 kućevnog budžeta na usrane pelene. Da vidim tog biografa ili analitičara, koji će osporiti da je bio borac za prava osiromašene radničke klase i da su ga zato prozvali  "američki Maksim Gorki". Pre svega, nemojte da vam crtamo da je imenovani po gorčini naš brat. Još manje ćemo vam objašnjavati da se samo na našem terenu boriš za prava sirotinje, a završiš kao Džek sa jahtom za prekookenaska krstarenja za do Japana. Da nećete sporiti da se bavio krivolovom na ostrige, a onda postao inspektor za skembavanje svojih bivših kolega-lopurdi? Bre, pa samo na našem terenu promeniš stranku, uz izjavu da su u njoj sve lopov do lopova, pa pretrčiš u onu koja će ih ćuzirati. Da vidim "majstora", koji će osporiti da je Džek London bio ponosni nosilac švalerskog nadimka "pastuv"! Daj, nemojmo se zajebavati! Nemojmo se praviti da nam je nepoznata činjenica da se samo kod nas svaki dan masovno opaljuju rakete velikog kalibra i dometa po dubini u slavu svetog Kresoja! Ko to tamo kenja da naš čovek nikad ne bi napisao roman pod nazivom "Zov divljine"? Keve ti, zemljak, ti nisi normalan! Kao, pojma nemaš da je u njemu priča o keretini koji se pujdao  na ime Bak. Pitam ja onda tebe, za koga naši brojni "džekovi" vade ostatke hleba iz kontejnera? Batali tvoju kenjažu o razlozima iz kojih se džukela Bak kidnuo na sve četiri među brojne  lutalice na  Aljasci! Dobro znaš da je kidnuo zato što su naši "džekovi" onaj kontejner-kruh nosili kućama, a pseto ostavilii praznog crevnog trakta.
            E, ako ti sve ovo nije dosta, sad digni guzove sa sopstvenih ušesa i hvataj beleške: poznato je da je Džek London bio veliki radnik, koji je spavao samo tri-četiri sata dnevno. Umesto da se, zbog toga, čudiš što nije postao naš predsednik, ti mu osporavaš da je Srbin.
            ...Tu si donekle u pravu... Nije normalno da se naš čovek-vlasnik jahte za do Japana, samoubije, umesto da krstari oko onih kontejnera sa kruhom, boreći se za radenička i kereća prava sa komandnog mosta jahte.

Vladimir Ruškuc VREMANDI
Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.