humor

VREMANDI: STATISITKA-NAŠA DIKA


STATISTIKA-NAŠA DIKA


Резултат слика за statistika
          Priđi, burzeru, bliže... Da ti kažem istinu, nanu li ti naninu! Kome ti prodaješ muda za bubrege, tvrdnjom da su tvorci, začetnici i kreatori statistike tamo neki inostranci - Paskal, Ferm, Hajgens, Bernuli? Kako te nije sramota, gde će ti duša, očigledno finansirana iz neprijateljskih izvora?! Ti ćeš mi palamuditi o nauci, čiji kamen-temeljac nije udario Srbin?! Samo prekomerna upotreba sile od strane nadležnih organa tebe može naučiti redu- Ko ti je prodao laž da su se pomenuti inostranci oslonili na matematički metod teorije verovatnoće i na njemu zasnovali statistiku i razvili njene metode? Trt-Milojka, kad baba postane devojka!
            Burazeru, utuvi u tu svoju neobrazovanu glavudžu: nema nauke, čije temelje i razvoj nije udario Srbin, ili srpski narod kao celina! Zapiši, da ti ne ponavljam! Ko je tvorac krilatice, koja je temelj statistike i svih njenih metoda? Ko je rekao i zapisao: "Jedan čovek jede meso, drugi se davi solo-ribancem, što daje izvanredan rezultat da u proseku tamane sekelj-gulaš, dok se ne obeznane?" Da nije to izrekao tvoj  Blez Paskal? Da ti nije on autor srpskog statističkog jelovnika? Možda bi i bio da se prezivao Paskaljević.
             Barabo, meni si našao da zamenjuješ teze! Ko si ti da osporavaš naučne teorije i nalaze seratorskom tvrdnjom da nemaš love ni za kilo solo-ribanca?   Ima da rokneš na bulju kad čuješ da smo mi dokazali da je statistika čudo nad čudima i da smo je mi podigli na pijedestal univerzalnog savršenstva.
               Daleko mu lepa kuća, ne sporimo činjenicu da je zla maćeha matematika usvojila, ali i vaspitno zapustila pastorku statistiku. Daj bre, nismo mi doktori nauka sa fotokopiranim tezama, pa da izigravamo ministre i gradomačelnike! Ali smo mi dokazali da se satistika osamostalila, stala na noge, ojačala i postala svesna svoje naučne snage, lepote i privlačnosti. Živa bila, porasla i srećno se udala!
            Braćela, uzmi plajvaz i zapisuj! (Ako si doktor nauka, slobodno upotrebi digitron na bakterije). Objavimo celom svetu konačnu i jedinu istinu! Naši  političari jedini su shvatili da će statistika postati nauka, samo ako se o svetom Kresoju spanđa sa Hidrometeorološkim zavodom i  začnu  srpsku dugoročnu statističku hidrometeorološku prognozu:
            "Očekujemo da vetar severac-minimalac, jačine od 130 dinara na radni čas u 2018. snažno ojača pod uticajem visokog i očekivanog rasta temperature BDPa, tako da će u zimskom periodu 2150. godine doći do bogatih i očekivanih padavina u srpsku prosečnu potrošačku korpu."
            Kome ti mamu maminu? Zameni bakterije u digitronu. pa da vidiš da ćemo se svi  prosrati od sekelji gulaša u drugoj polovini XXII veka!

Ruškuc Vladimir - VREMANDI
           

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.