humor

KRČANJE (DIBOVA KOLUMNA) - VAŠIH PENZIJA VIŠE NEMA


VAŠIH PENZIJA VIŠE NEMA

Postoji u drami i istoimenom filmu Dušana Kovačevića porodica muškaraca, počev od najstarijeg, pa do onog najmlađeg, koja vodi firmu za pogrebne usluge. Postoji u Srbiji, ali ne na filmu, već u realnom životu, još jedna porodica Topalovića, koja ne vodi baš toliko profitabilan posao kao ovi iz drame, ali se nekako snalaze. Preživljavaju. Oni. Nažalost, prežive i neki penzioneri i više nego što je planirano i to nakon izbora. I tu baš nastaje problem za firmu „Dugo konačište“, jer usta tih mušterija viču da su gladna. Ipak, nije prijatno slušati vapaje gladnih u 21. veku u žitnici Evrope.

Poznato je da mrtva usta ne govore. Samo kako upokojiti te vampire od preko 80 godina, na human način?! Jednostavno im smanjite penzije. Ako ni to ne upali, zapretiti im da ukoliko ne glasaju za vas, da na penzije zaborave. Koje penzije? One pre smanjenja ili ove sadašnje-smanjene? Ako se tada penzioneri ne šlogiraju, nikad neće. A možda je On samo malo bio nervozan dok je izjavljivao takvu pretnju!? Ipak ovaj Topalović, kao i njegove koalicione kolege  žure napred u budućnost. Istina, 30 na sat, ali brže ne može.

 Uglavnom, kada su predizborne kalkulacije u pitanju, ne smeju računati na sigurne glasove, jer sa penzionerima to nikad nije sigurno. Neki ne vide, neki ne čuju, neki imaju slabu petlju, dok su neki zaista senilni, pa su iz pamećenja izbrisali činjenicu da su im baš Ovi penzije smanjili, pa opet glasaju Njih!

Ipak, za razliku od filma, najstarijeg , nedavno počivšeg Topalovića, nasledio je sin, a najmlađi je dobio zasluženo mesto u državnoj firmi. Posle izbora „naši“ Topalovići će se opet udružiti sa Bili Pitonom, pa će biznis i u ovom sazivu vlade raditi punom parom. A para za penzionere, ako bude. Ko im je kriv što su radili tolike godine i štedeli za penziju, što nisu umrli mladi i lepi. Tako bi spasili ovu zemlju. Ovako, posle glasanja, kako im bude. Jer nakon Ovih ni pakao im neće teško pasti.

Igor Braca Damnjanović DIB

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.