dogadjaji

AKADEMIK DUŠAN KOVAČEVIĆ DOBITNIK PRIZNANjA U SREMSKIM KARLOVCIMA


Beograd, 26. maj - "Akademiku, proslavljenom dramskom piscu Dušanu Kovačeviću sutra će u Sremskim Karlovcima biti uručeno priznanje "Venac pesničke patnje i slave", koje mu dodeljuje Festival kratkih književnih formi 'Ava 2016'. Za Dušana Kovačevića dovoljno je reći da je 'Maratonac koji ubiva aždahe'", saopštio je jedan od organizatora Festivala prof. dr Dimitrije Panfilov. Prethodni dobitnici bronzanog lovorovog venca, dela vajara Dragana Radenovića, bili su pesnik Raša Popov (2014) i akademik Matija Bećković (2015).

"Svečano uručenje biće 27. maja, od 19 časova u sali Magistrata, na Trgu Branka Radičevića 1", precizirao je Panfilov.

Na četvrtom po redu festivalu "Ava 2016" (Aforizam, vic, anegdota) - učestvuju i književnici; prof. dr Sanja Domazet, Aleksandar Baljak, Aleksandar Čotrić, Vaso Krčmar, Ninus Nestorović, Dimitrije Panfilov, Deana Sailović i Vule Žurić. U muzičkom delu programa nastupiće gitarista Boban Džeferdanović, a program će voditi profesor Sanja Panfilov. Ona naglašava da će se sutra u Sremskim Karlovcima govoriti i o stvaralaštvu velikog srpskog pesnika Brane Petrovića.

Na Festivalu će biti predstavljena upravo objavljena knjiga "Žena i aforizam" - prvi zbornik stvaralaštva aforističarki iz Srbije i regiona, koji je priredila Deana Sailović i izbor iz Antologije savremene ruske aforistike, koju je priredio i preveo Aleksandar Čotrić.

Organizatori, sada već tradicionalne manifestacije, su Skupština opštine Sremski Karlovci, klub kulture "Karom" i profesori Sanja i Dimitrije Panfilov.

UDRUŽENjE KNjIŽEVNIKA SRBIJE
SEKCIJA SATIRIČARA

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.