bejzbol palica

BEJZBOLKA IZ TRŠIĆA - KOLUMNA DR SVOJKA NEZBITA


BEJZBOLKA IZ TRŠIĆA
„ Pošlo vreme s goreg na gore, razigralo one najgore ...”, reče Đole Balašević, pa čak i ako nije mislio o ovome o čemu ću ja da pišem, pogodio je u centar.

Naime, nekako se usput provuče tema da je ekskurzija OŠ „23. oktobar” iz Sremskih Karlovaca za jedan od svojih ciljeva pronašla i razgledanje višespratnog staništa Cece Ražnatović, rođene Veličković. I nije to Cecina greška, taman posla i daleko bilo. Srpska majka u tome nije učestvovala ni kolko Toma u vlasti.

Krivi su organizatori i nastavnici. Osim ako nisu rekli u mikrofon : „ Evo u ovoj vili živi estradna umetnica, udovica najmanje kontroverznog, najmanje biznismena iz vremena tranzicije. Od škole ima diplomu veterinarskog tehničara, smer svinjogojstvo, i umesto da drži vepra za noge dok mu veterinar škropi testise, ona se baškari u ovoj raskoši. To je deco negativna selekcija u našem društvu, i vi treba da težite da se to ne dešava ...”.

Čisto sumnjam. Mislim da su se i nastavnici, podjednako kao i učenici, zalepili za staklo autobusa u mimohodu, sve čekajući da se neka silueta pomakne iza staklene fasade. Jedva su posle očistili izbalavljena stakla i sedišta.  I, još jednom, nije Ceca kriva. Da su ih vodili da vide kuću Đure Jakšića, najmanje 90 % učenika bi pitalo - ko je taj Đura. Kakav smor. Fejk. I na kraju – dislajk za ekskurziju.

Krivi su roditelji, obrazovni sistem i naopako postavljena država. Setih se i prošlogodišnjeg Sajma knjiga. Nećete pogoditi koja je najprodavanija knjiga na Sajmu i ko je podelio najviše autograma. To je bila čuvena blogerka, samozvana Zorannah, kršteno Zorana Jovanović, sa svojom ružičastom modnom slikovnicom od 1.200 dinara. Siroti Đura se prodavao po 100 dinara za zbirku antologijskih pesama. I nije kriva Zorannah – krivi smo mi. Ona se devojka super snašla.

A mi ... E, pa nama sigurno neće biti ni za zeru bolje, sve dok najprodavanija uspomena iz Tršića i suvenir sa Vukovog sabora, bude – nećete verovati – BEJZBOL PALICA.

                                                                                          Vaš lutajući reporter                                                                                                                                                    dr Svojko Nezbit

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.