Internacionalni časopis za humor i satiru Šipak

ELIOT NES MEĐU SRBIMA - KOLUMNA MIODRAGA TASIĆA

Eliot Nes među Srbima


   Al Kapone nije dopao zatvora zbog mnogobrojnih ubistava. Neka je i sam počinio i to na veoma svirep način. Druga je organizovao i naredio. Potkupljivao je policiju, tužilaštvo, političare, organizovao šverc zabranjenog alkohola, prostituciju, ubirao reket... Ali, za sva ta nedela i brojna druga, ostao je nedodirljiv. Pao je zbog utaje poreza! 
   Da, baš zbog poreza zaglavio je u zatvor i potom umro od sifilisa! Eto kako je skončao najčuveniji kriminalac u istoriji. No, i mi konja za trku imamo. I kod nas je jedan poznati tajkun prvostepeno osuđen zbog navođenja na krivično delo. Na to se svela presuda, mada je u početku mnogo više obećavano. Doduše, stručna pravna javnost je podeljena. Kao saučesnik je više osuđen od izvršioca. Inače, izvršilac i podstrekač su sin i otac. Njihova najveća mana je u tome što su u neprijateljskim odnosima s prvim čovekom Srbije. Po čemu je opet taj prvi u Srbiji, ne bih da polemišem.
   Jedno je sigurno. Ovaj što se naprasno obogatio u vreme dok je Srbija propadala, sigurno nije jagnje. Niko se pošteno nije obogatio. Ali, nije on jedini. Koliko je takvih u Srbiji? Pa vidimo da ostalima ni dlaka s glave ne fali. Da saznamo kako su stekli bogatstvo? Odakle im prvi milion? Pa tek neki iz vrha vlasti. Kao bore se protiv korupcije, kriminala, a ono imaju basnoslovne stanove s platom od 150 evra! Jedna ministarka se trudi da uvede legalizaciju bespravno sagrađenih kuća i stanova, kad i sam njen stan nije legalan. Njen kolega, večiti ministar, premijer, pregovarač, isto poseduje nelegalan stan. Plate im bedne, ništa nisu nasledili, a poseduju stanove vredne u stotinama hiljadarki. U evrima, dabome! I onda im veruj na reč!
    Međutim, ničija nije gorela do zore. Eliot Nes je skembao debelog Kaponea. Neki srpski Eliot Nes doći će glave svima koji su na nečastan način omastili prste u Srbiji. Tu nema povlašćenih. Lično premijer obećao. Koliko sutra, čim prije, ne samo da će takvi završiti u prdekani, već će im biti oduzeto sve što su nepošteno prigrabili. Ja u takav scenario iskreno verujem i jedva čekam sledeće izbore. Pred sledeće izbore biće obećana oštra i beskompromisna borba protiv kriminala. Do tada, strpimo se!
Miodrag Tasić

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.