Biblioteka Branko Radičević

KONKURS "BANATSKO PERO 2016."


Biblioteka i Klub knjige "Branko Radičević" iz Žitišta objavljuju Književni konkurs BANATSKO PERO 2016. za neobjavljene priče, pesme i aforizme. Pravo učešća na Književnom konkursu imaju svi autori koji pišu na srpskom jeziku.  Radovi se primaju do 20. avgusta 2016. godine. Radove slati na adresu: Biblioteka"BRANKO RADIČEVIĆ", Ive Lole Ribara 1, 23210 ŽITIŠTE za "Banatsko pero"


USLOVI KONKURSA:

1. Prozaisti dostavljaju do tri (3) priče, do 80 redova kucanog teksta u dva  primerka pod šifrom.

2. Pesnici dostavljaju do pet ( 5) pesama u dva primerka pod šifrom.

3. Aforističari dostavljaju do dvadeset (20) aforizama pod šifrom.

Rešenje šifre sa ličnim podacima, kraćom biografijom, brojem telefona,  mejl adresom, kućnom adresom  priložiti uz radove u posebnom kovertu.

NAPOMENA:

priče i pesme za decu, satirična i haiku poezija se neće razmatrati,

jedan autor može konkurisati u sva tri žanra- pod istom šifrom,

radovi moraju biti otkucani ili odštampani, radovi prispeli na Konkurs, se ne vraćaju, rukopisi koji ne odgovaraju uslovima Konkursa neće biti prihvaćeni, sva prava zadržava organizator konkursa.

Žiri, kojeg je imenovao Organizacioni odbor, odabraće radove koji će biti objavljeni u Zborniku, a za najbolje radove će autorima će biti uručene diplome "Belo pero".

Promocija Zbornika i priznanja će biti u drugoj polovini oktobra 2016. godine. Za sva obaveštenja možete se obratiti na telefon 023/ 821-275.

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.