humor

NAMOJLOVAČKI STRELIČARI - VREMANDI

NAMOJLOVAČKI STRELIČARI


               
            Svaka čast, pogodak - pravo u metu! Istovremeno je objavljeno da 42% žitelja Gornjeg Namojlovca živi na ivici siromaštva i da građane očekuju zlatne godine. Bile su to kapi, koje su prelile baždare na fraklićima klijentele elitne namojlovačke kafančuge "Zapadni Moleban".
            Esktremni pristalica revolucionarnih šumskih prevrata - drug traksler Fuštić urla, uz stisnutu pesnicu, ka vlasniku kafančuge:
            - Suvaja, barabo profiterska! Koje zlatne godine!? U oči ti kažem: svanuće dan kad će Robin Hud i njegovi streličari banuti u ovaj ćumez i izvršiti preraspodelu kafanskog i kućevnog  inventara u korist 42% osiromašenih! More, dajem ti časnu partijsku reč, da ću sutra pazariti luk i strelu i upisati se u streličarski klub!
            Ono što je kafanska javnost čekala - to je i dočekala: vlasnik kafančuge rasturio je, preciznim pogotkom, demagogiju prevratničkih trakslerovih namera:
            - Ako me sećanje ne vara, tvoji su - ne tako  davno - već dokazali streličarske sposobnosti. I sam dobro znaš da su svesni aktivisti kluba "Mašinbravarski strelci", izvršili preraspodelu društvenog bogatstva, tako što su ga - međusobno podelili!
            Šankerica i referentica za javne odnošaje u kafančugi i uz njenu dvorišnu tarabu, uz setne uzdahe, objavljuje svoje literarne afinitete:
            - Bila sam sto na sto percenata oduševita stripom o Robinsonu Hudu. Oni njegovi fazonirani brčići, pa nakrivita kapa, a odozgo otvorita ljubav nasprama sirotinjskoj propulaciji... Ipak, moju  najvećmu popalitost zadobio je njegov šumarski krompanjon - Mali Džon, jerbo je sav kapracitet mišić-mase preraspodelio za uveselitost šumskih  flora i pauna.  
            Viši instruktor svekolikog kafanskog ološa Zaratustra Kalafatović nije imao vremena za kritički osvrt i korekciju literarnih zabluda Bele Marinele. Naime, akteri ideološkog sukoba - Fuštić i Suvaja - već su rasporedili taktičke streličarske snage - jedno drugom pod nos. Da bi sprečio izbijanje direktnog obračuna i intervenciju aktuelnih  legalnih namojlovačkih streličarskih snaga bezbednosti - ovako govoraše:
            -  Gospodo, jurišate  gologuzi u koprive... Druže Fuštič, prvo nam preciziraj značenje formulacije: 42% Namojlovčana nalazi se na ivici siromaštva. Da li je reč o ivici siromaštva, s koje ćemo se sunovratiti u bogatstvo, ili balansiramo  ivicom, koja neguje dobrosusedske odnose sa prehrambenim kontejnerima...? A tebe, Suvaja, da upozorim!  Da li si uzeo u obzir očekivane stomačne probleme Namojlovčana  pri naglom i neumerenom uletanju u krkanluk  zlatnih godina? Bez obzira gde je ivica siromaštva locirana, siromaštvo je - siromaštvo. Ono  podrazumeva konzumaciju našeg čuvenog specijaliteta - "Gladne godine". Medicina opominje da u prazno blagoutrobije ne tovarimo debelo zamašćen podvarak sveopšteg boljitka! Preporučujem da u periodu postepenog prilagođavanja sirotinjskog crevnog trakta - pre zlatnih, prethodno zakuvamo i konzumiramo plehane godine, kao pripremnu i prelaznu fazu.
VREMANDI
             

            

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.