Časopis Šipak

ŠIPAK 48. FANTOMIMA

Novi broj "Šipka" možete čitati i preuzeti na LINKU!
Naslovna strana: Ivan Cakić


FANTOMIMA

Prvo im je pao mrak na oči, onda su izrezali dva otvora i progledali. Tako nastaje fantomka. 
Onda su izašli na glasanje i pobedili. Verovatno na lepe oči. A narod pre, za vreme i posle izbora žmuri. Ili je možda slep kod očiju, pa ne vidi šta nam vođa radi. A radi. I on i njegovi fantomimičari. Ni oni, baš kao i on, ne spavaju. Već i noću rade. Ako se rušenje svrstava u rad, onda rade punom parom. A para vrti gde burgija neće. Zbog toga je rupa u budžetu sve veća. Jednoga dana progutaće ovaj gladni narod.
Do tada, seju se kameni temeljci, a niče Beograd na vodi i još trista čuda neviđenih. A neviđeni su, jer je narod slep, pa ne vidi i ne stidi se koliko mu dobro ide. Zato ovaj narod, ili što pre treba da uzme makaze i izreže otvore za oči i napravi opstvene fantomke ili da otvori oči i usta i da udari pesnicom od sto i da traži ono što mu pripada; ne ono obećano pre izbora, već ono zarađeno i obavezno. Pre toga bi trebalo da traži istinu o rušenju. Ko stoji iza srušenih zgrada i ljudi u fantomkama!? 
Ukoliko se to ne desi, paradoksalno je sastavljati vladu, jer i nju neko u fantomkama može u okrilju noći srušiti, jer je postavljena na nelegalne temelje.

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.