aforizmi

AFORIZMI I AFORISTIČARI 16

AFORIZMI I AFORISTIČARI 16

Izdavačka kuća „Alma“ priprema zbornik „Aforizmi i aforističari 16“.
Zbornik se sastoji iz tri dela.
U prvom delu se objavljuju aforizmi koji nisu publikovani u autorskim knjigama. Ne smeta ukoliko su već objavljeni u časopisima i dnevnim listovima, štampanim ili elektronskim. Šalje se do 80 aforizama. Aforizme ne treba „lomiti“, odnosno prebacivati deo aforizma u sledeći red korišćenjem tastera ENTER. Taster ENTER treba pritisnuti tek na kraju aforizma kako bi svaki aforizam bio jedan paragraf. Aforizmi se kucaju u Vordu, jedan ispod drugog, bez razmaka.
U drugom delu se predstavljaju objavljene knjige aforizama. Šalje se do 60 aforizama. Aforizme ne treba „lomiti“, odnosno prebacivati deo aforizma u sledeći red korišćenjem tastera ENTER. Taster ENTER treba pritisnuti tek na kraju aforizma kako bi svaki aforizam bio jedan paragraf. Aforizmi se kucaju u Vordu, jedan ispod drugog, bez razmaka. Potrebno je navesti osnovne podatke o knjizi (autor, naziv knjige, izdavač, grad, godina objavljivanja). Predstavićemo sve knjige, bez obzira na godinu objavljivanja, koje već nisu predstavljene u nekom od petnaest prethodnih zbornika „Aforizmi i aforističari“.
Treći deo zbornika sadrži biografije autora. Navode se osnovni biografski i bibliografski podaci. Nazivi objavljenih knjiga se stavljaju pod navodnike, a u zagradi se navodi godina objavljivanja i grad).
Objavljeni prilozi se ne honorišu. Autorski primerak zbornika nije predviđen.
Prilozi se šalju na adresu: alma.izdavackakuca@yahoo.com do 1. septembra 2016. godine.


Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.