humor

ŠIPKOV IZVEŠTAJ O "SAVAMALI"

ŠIPKOV IZVEŠTAJ O "SAVAMALI"

Zbog upornih i deplasiranih protesta šačice od nekoliko desetina hiljada večitih nezadovoljnika, "Šipak" ima moralnu obavezu da javnosti objasni i opravda razloge dugotrajnog istražnog postupka u slučaju "Savamala".

            1. Pre svega, obavezni smo da ukažemo na dosadašnje velike uspehe i efikasnost nadležnih državnih organa na otkrivanju i procesuiranju izvršilaca krivičnih dela:

            a) javnost veoma dobro zna da su naše uspešne društvene reforme stalna meta rušilačkog i štetočinskog delovanja spoljašnjeg i unutrašnjeg neprijatelja. Istražni i pravosudni organi skrivali su njihov identitet, kako  bi ih zaštitili od opravdanog revolta javnosti, koja jednoglasno podržava reformske procese. "Šipak"-insajder  u mogućnosti je da ekskluzivno obelodani bar pojedinačne likove ovih nesrećnika. Ako neko ima "tri prljave čiste", neka ospori činjenicu da su ovi - uvozni i domaći neprijateljski elementi - uočeni i evidentirani zahvaljujući brzom i efikasnom radu nadležnih organa:    

      

b) podsećamo da je javnost opravdano sumnjala  da je prethodna vlast današnje opozicije štetočinski i svesno ruinirala nacionalne resurse. Zbog proteka vremena, bilo je izuzetno teško doći do dokaznog materijala. No, zahvaljujući sopstvenim slabostima opozicionih štetočina,  ali - pre svega - zahvaljujući sofisticiranoj i munjevitoj akciji istražnih organa - danas su nam na raspolaganju neoborivi dokazi:


c) navodimo i slučaj "Ja sam miš-nevidiš".  Izvršioci su pokušavali  izvršenje krivičnih dela uz korišćenje nedozvoljenih i superrobotizovanih minijaturnih  sredstava visoke tehnologije. Dok si rekao - keks, efikasna istraga je izolovala i onesposobila ova sredstva za protivpravna dejstva:

 

d) dugo će se pamtiti slučaj "Klipovi u točkove vladinih demokratskih promena". Ni veoma uspešna mimikrija nije pomogla da "Klipan sa klipovima" izmakne hitrom oku pravde:


2. Kriminogene strukture konačno shvataju, da su nadležni organi "pročitali" njihov  metod - "Mi smo mali, sitni i zato - nebitni"! Poučeni tim iskustvom, u slučaju "Savamala" - menjaju sredstva i taktiku. Da bi zavarali nadležne organe, primenjuju sistem "Velikim sredstvima - velika nedela":


3. Normalno, nadležni organi bili su primorani da se prilagode suštinskoj promeni taktike izvršilaca u slučaju "Savamala". Nisu buldožeri - miš, pa da ih istraga poveže sa počiniocima u jednoj sekundi. Potreban je višemesečni rad na prilagođavanju istražnih metoda inoviranom postupanju izvršilaca. U eri visokotehnološkog buldožerskog kriminala, potrebno je vreme, i to - recimo -  samo da prilagodite ime slučaja "Savamala" u - "Savavelika", saglasno novoj taktici i novim sredstvima počinilaca.  Na kraju, treba reći punu istinu: istraga bi odavno bila okončana, da nadležni organi ne troše dragoceno vreme na obezbeđivanje sigurnosti učesnika protesta večitih nezadovoljnika.

IZVEŠTAJ PODNOSI:



Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.