dogadjaji

НАГРАДЕ ЗА КАРИКАТУРЕ И АФОРИЗМЕ МЕЂУНАРОДНОГ СТРУМИЧКОГ ФЕСТИВАЛА У МАКЕДОНИЈИ


НАГРАДЕ ЗА КАРИКАТУРЕ И АФОРИЗМЕ 

МЕЂУНАРОДНОГ СТРУМИЧКОГ ФЕСТИВАЛА У МАКЕДОНИЈИ


Бугарин Ивајло Цветков понео је награду „Златна плакета“, док је „Сребрна плакета“ припала Константину Казанчеву из Украјине, а награду „Бронзана плакета“ добио је Клаус Питер из Аустрије, у категорији карикатура, одлучио је међународни жири који је 25. јануара одлучивао о признањима 18. Међународног фестивала карикатуре и афоризма у Струмици у Македонији.
Организациони одбор Струмичког карневала одлучио је да награду додели Златку Крстевском из Македоније.
Жири који је радио у саставу: Маја Чолакова из Бугарске (председница), Мирослав Георгиевски, Ђорђи Панов, Никола Сарајлија и Александар Филев, сви из Македоније, одлучио је да дипломе добију карикатуристи: Горан Ћеличанин из Србије, Владимир Семеренко из Русије, Цочо Пејев из Бугарске, Тадеуш Кростос из Пољске, Бранко Зупанич из Словеније, Стојан Дечев из Буарске, Марко Рамос из САД и Ердоган Басол из Турске.
У категорији афоризам награда „Златна плакета“ додељена је афористичару Милораду Вујновићу (Србија), „Сребрна плакета“ је припала Пеку Лаличићу (Србија), а „Бронзана плакета“ Александру Чотрићу (Србија).
Добитници дипломе за афоризме су: Мане Маровић (Србија), Веселин Зидаров (Бугарска), Панде Петровски (Македонија), Екрем Мацић (БиХ), Љубомир Илић (Србија), Саша Милетић (Србија), Веселин Миличевић (Србија), Абдурахман Халиловић (Хрватска) и Наташа Ћурчиска (Македонија).
Карикатуре и афоризми биће изложени на изложби, 27 фебруара, на манифестацији „Чист понеделник“, у оквиру Међународног струмичког карневала.


Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.