humor

КОНТИНУИТЕТ СРПСКЕ ПОЛИТИКЕ - КОЛУМНА МИОДРАГА ТАСИЋА

Континуитет српске политике

Резултат слика за политика

    Пролазе године, деценије чак, да не кажем векови, а у српској политици ништа ново. Као ни на западу. Мислим, од Запада све исто долази. Претње, уцене, наредбе и слично. И онда српски политичари, овако уцењени и вероватно помало поткупљени, односно преварени лажним обећањима, самостално одлучују све у корист и на ползу државе коју су зајахали!
    Сад, када те разни скотови, курци, клинтони и компанија притисну, тешко ћеш се и одбранити. Онако нејак. Али ако некакви нишани, раме, хоџе, заеви, зукорлићи, навале на тебе, а ти им узмичеш и повлачиш се у мишју рупу, то, опет, нема смисла. Србија није Америка, али није ни Буркина Фасо. Из свих економских анализа и показатеља у свету види се да је Албанија гора (још увек) од Србије. Није баш као пре тридесетак година када смо се спрдали с Албанијом и она рецимо два авиона која су они као хтели да помогну Кини у рату с Русијом. Па невољно на притисак Кинеза понуде један авион као помоћ, а на увредљиву кинеску упадицу на крају понуде оба авиона!
   Није ни Србија нешто много имућнија по питању авиона. Међутим, није баш дотле дошло да албански премијер у Нишу и Београду вређа домаћина. Или да албански председник долази у посету албанској мањини у само два српска града, игноришући српске домаћине у потпуности. Заобишао их је као турско гробље! Да заборавимо што се поставља као заштитник Албанаца у Србији! Он да их штити. Од кога? Врли "косовски" преговарач, с нешто мало путера на глави у виду терористичке прошлости и нарко трговине, преговара са српским "државницима" и истовремено припрема косовску војску. А његова сабраћа у Македонији спремају тужбу против Србије због геноцида. Ето, Срби извршили геноцид над Хрватима, Бошњацима, то јест босанским Муслиманима, над Албанцима на Косову и Метохији, Македонији... Бугари засад мудро ћуте. Ко зна, можда се и они полакоме па поднесу тужбу за геноцид?
    "Наша гостољубивост иде толико далеко да нам и  непријатељи признају да се код нас осећају као код куће!"  Ко тебе тужбом за геноцид и претњом ратом, ти њему ауто-пут. До Драча, разуме се. Преко Приштине. Па да кренемо новом саобраћајницом на летовање у Албанију. И да се осећамо исто, ако не и лепше и пријатније, него што је у Сплиту, на Цетињу, у Сарајеву, Ђаковици, Тетову... И ту се баш огледа континуитет мудре српске политике. Колико јуче, одмах након светског рата српски усрећитељи празнили су српске амбаре, стаје и оборе, да би нахранили гладан албански народ. И да помогну револуцију и оданог пријатеља у лику Енвера Хоџе! Џаба што су српски сељаци кукали и запомагали. Ни сами нису имали шта да једу. Узалуд. Ко није испунио план зацртан Обавезним  откупом завршио би на робији. Многи у јами. Сломљеног врата или упуцани метком!
   Рећи ће неко да је такве мере спроводио Тито, а српски комунисти нису могли да се одупру. Наводно је то недело потекло од стране несрба који су управљали ондашњом Југославијом. Што би, логично, било различито од садашњег стања. Данас Срби воде српску политику. Све у интересу српске државе и народа.  Па да верујемо да се све чини због нас!

Миодраг Тасић

Administrator ШИПАК

1 коментара:

Анониман је рекао...

Sto si zabradio taj humor odjednom ,nije Srbija kriva sto je jebozovna.

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.