humor

"ŠIPKOVA VLADA (5)

"ŠIPKOVA" VLADA (5)
             Sizif bi, uz duboko poštovanje, skinuo šajkaču sa petkorakom, kad bi saznao za naše muke oko nominacije kandidata za ministra unutrašnjih poslova. Posebno smo se akali pri određivanju potrebnog stručnog profila budućeg resornog glavešine. Kriminalne rabote su tako širokog spektra da imate samo dva izbora: ili doktor nauka, koji zna sve, ili šef kafanskog obezbeđenja, koji zna ono što treba, jer je već zaposlen u resoru.

            "Šipak" bi bio neprijateljski šipurak kad ne bi našao rešenje:



             Gospodin Selersić, zvani Pera Kluz!
             Ljubazno smo ga priveli na informativni razgovor i odredili 48-časovno zadržavanje, kako bi mu omogućili da se slobodno izjasni o prihvatanju kandidature.
            Pređimo na činjenice iz njegovog  života, koje ga kvalifikuju za ministra unutrašnjih poslova:
            1. šljakao je u mladosti kao šef rasvete u pozorištu, što će mu omogućiti da stručno gasi reflektore tokom noćne potere za kriminalcima i da ih pali kad nastupi zastarelost krivičnog gonjenja,
            2. u mladosti je lupetao po bubnjevima, tako da od njega - kao ministra - treba očekivati virtuozne nastupe na konferencijama za medije,
             3. za vreme njegove inspektorske karijere likvidiran je i ćuziran neverovatan broj ovejanih kriminalaca i to bez njegovog učešća. Ovo je značajno zbog našeg obavezujućeg načela kad su u pitanju premijer i ministri: "Ne mešajte se u svoj posao! Veoma dobro znate ko je u ovoj državi zadužen za zamešateljstva."
            4. dužni smo da iznesemo i jedno negativno brojanje: gospodin Pera Kluz bio je sklon trošenju narkotika. Postoji realna opasnost  da ga "trava zaborava" navede na katastrofalan državnički potez: da se izjasni i  delotvorno angažuje na izgradnji pravne države i vladavine prava! Ni treznom i neufiksanom ministru to ne bi palo na pamet, jer bi na taj način kompletnu vlast prijavio za učešće na atletskom  mitingu "Bežte noge - vija vas guzica!"    
            Kome ovo obrazloženje nije dovoljno, pozivamo ga na informativni razgovor, kako bi  slobodno izabrao zanimanje u zatvorenom prostoru, ili na otvorenom krajoliku, pod nadzorom predradnika kamenoloma Sizifa.


Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.