Beti Bup

ŠIPKOVA VLADA (6)

"ŠIPKOVA" VLADA (6)

            Kome da uvalimo vođenje privrede, zbog koje nezaposleni dižu ruke na sebe? Šatro, imaju opravdanje: "Dokoni nam gornji ekstremiteti!"
            Vlada poručuje: ove godine ima da opičimo rast BDP-a bar od 3-3,5%. Leva, desna i nacentrirana opozicija kontrira: u prvom kvartalu ostvarili ste rast jedva preko 1%, pa kad se o Novoj godini probudite sa rukom u nokširu, siđite u podrum po onih 3%. Evo analitičara: kako je krenulo, od danas moramo ostvariti rast BDP-a od najmanje 5% da bi nam Deda Mraz spakovao u džakče ona 3%. Na njega se nadovezuje kolega: idi, begaj sa najnižim privrednim rastom u regionu! Vlada cinculira: nadala sam se rastu od 3,5%, udala bih se i za 2,7%, ali se ne protivim provodadžiji, koji mi nabaci 2%.
            Međutim, svi su saglasni da je privredni "bum" moguć, ako udavači privedemo inostrane švalere, spremne da ga investiciono ulože. Mora da smo omanuli u tom sektoru! Da vidimo šta nam je i kako uletelo sa strane.
            U kragujevačkom "Fiatu" beše štrajk. Italijanski gazda slabo parla naš jezik, pa je razumeo da radnici traže smanjenje cene rada. Normalno...
            Eto "Gošinih" vagona! Radenici krenuli sa mekim "ć" u pregovore sa slovačkim gazdom, a on ima nešto važno da poruči: obratite se tursko-grčkom Kipru na sredozemno-ostrvskom dijalektu. To je kvarnjak nad kvarnjacima! Ne samo da dijalektički zajebava, nego ispod donjeg postroja vagona dobacuje: možda rešite i problem Kosova, ako primenite kiparski model prevoza tereta.
            Čudom se čudimo da vlada nije reagovala na uobičajen - šampionski način. Godinama ostvaruje privredni rast i ogromnu budžetsku pozitivu, tako da je komotno mogla finansirati dopunsku nastavu srpskog jezika u slovačkim, italijanskim i kiparskim grčko-turskim školama. Boga mi i šire, zbog najezde budućih investitora iz celog sveta. U deklaraciju o očuvanju nacionalnog opstanka, obavezno moramo ugraditi poglavlje namenjeno stranim investitorima: govori srpski da te ceo svet razume!
            Ne brenuje vlada ni za suvu šljivu (sa prednjonepčanimim "lj"). Rešila da rasturi svu pozitivu na rast plata i penzija do ludila. Zato je "Šipak" primoran da nominuje za ministarku privrede

Резултат слика за beti bup

Beti Bup, spremnu da prihvati svaki jezik, bez obzira na govorno područje investirora. Sigurica je da će ih navući kao kamilac kamilu na gomilu!  Namigivanjem levog oka jasno upozorava: ne dolazite bez čvrstih ulagačkih sredstava! Desnim, uvek budnim okom, opominje na ugovornu klauzulu: nema izvlačenja uložene čvrstine pre dostizanja vrhunca BDP-a!
            "Šipak" blagovremeno obaveštava građane da će u svom ekspozeu o predlogu sastava vlade kandidatkinju Beti Bup imenovati kao BETI PRIVREDNI BUM. Normalno, jer će nas dovesti do vrhunca, a mi složno zapevati: "Konac delo krasi - budža oči kvasi!"







           
           
















                  

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.