dogadjaji

САТИРА ФЕСТ 10. ОКТОБРА У БЕОГРАДУ У ЗНАКУ ДУШАНА РАДОВИЋА

САТИРА ФЕСТ 10. ОКТОБРА У БЕОГРАДУ
У ЗНАКУ ДУШАНА РАДОВИЋА

Фотографија корисника Aleksandar Cotric

Београд, 3. октобар – Петнаести међународни фестивал хумора и сатире „Сатира фест“, у организацији Београдског афористичарског круга биће одржан у уторак, 10. октобра  с почетком у 19 часова и 30 минута у малој сали Коларчеве задужбине у Београду.

Овогодишњи скуп најбољих сатиричара из Србије и иностранства одржава се под геслом „Био једном један лаф“ и посвећен ја 95. годишњици од рођења нашег великог књижевника за децу и одрасле Душана Радовића (1922-1984).

После конкурса који је био отворен од маја до септембра ове године изабрано је тридесетак најбољих писаца афоризама, сатиричних прича и песама из Србије, Македоније, Босне и Херцеговине, Швајцарске и Црне Горе, који ће пред публиком у Београду представити своја најновија књижевна остварења .
Жири у саставу Весна Денчић, Слободан Симић и Бојан Љубеновић одредиће и најуспешније учеснике, па ће тако аутор најбољег афоризма добити награду „Вук Глигоријевић“, аутор првопласиране сатиричне песме награду „Растко Закић“, а плакета „Сатира феста“ биће уручена аутору сатиричне приче која се издвојила књижевном вредношћу.
Београдски афористичарски круг од прошле године додељује и награде  за сатиричну храброст и животно дело. Прошлогодишњи лауреати били су телевизијски водитељ Зоран Кесић и глумац Власта Велисављевић, док ће ове године награду за сатиричну храброст добити глумац Сергеј Трифуновић, а награду за животно дело књижевник Милован Витезовић. 

Признање „Златни круг“ за афирмацију сатире у свету понеће равноправно књижевник и преводилац из Албаније Намик Докле и чувени руски афористичар Аркадиј Давидович.
Одржавање «Сатира феста» подржала је Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова.

Улаз на манифестацију је слободан.


БЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.