humor

КЊИГА АФОРИЗАМА МИЛОВАНА ВИТЕЗОВИЋА ОБЈАВЉЕНА У ЧЕШКОЈ

КЊИГА АФОРИЗАМА МИЛОВАНА ВИТЕЗОВИЋА
ОБЈАВЉЕНА У ЧЕШКОЈ



Београд, 17. мај - Под насловом „Човече, наљути се“ (Človeče, nazlob se),  у Прагу је недавно на чешком језику објављена књига изабраних афоризама нашег познатог књижевника Милована Витезовића. У књизи се налази и биографија аутора, рођеног1944. године, који је објавио више од 40 књига у 150 издања, а пише песме, романе, есеје, критике, афоризме, филмске и ТВ сценарије и предаје на факултету.

У чешком издању читаоцима је понуђено око хиљаду и пет стотина Витезовићевих афоризама пробраних из три његове ауторске књиге; „Срце ме је откуцало“, „Витешки кодекс“ и „Човече, наљути се“. Мисли нашег аутора превела је Бранка Кубешова, књига је оплемењена илустрацијама Југослава Влаховића, а издавач је Српско удружења „Свети Сава“ из Прага.

Књига кратких сатиричних мисли Милована Витезовића наишла је на огромно интересовање у Чешкој, с обзиром на то да у овој земљи постоји постоји велики број читалаца који воле овакав начин књижевног изражавања, чему је допринела дуга и успешна традиција писања хумористичко-сатиричних дела чешких писаца, а највише домете достигли су светски познати Јарослав Хашек, Карел Чапек и Бохумил Храбал.

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ
Секција сатиричара

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.