Danja Doroški

KARIKATURE DANJE DOROŠKI



Danja Doroški

Rođena 1951, odrasla u Pančevu, preko 40 godina živi u Beogradu.

OBRAZOVANJE I RADNO ISKUSTVO : Filološki Fakultet Beograd (grupa: italijanski i književnost); ostali svetski jezici: engleski, francuski, nemački, ruski... 35 godina radila kao prevodilac za italijanski i engleski i naporedo kao sudski tumač za italijanski.

SLIKARSTVO: Intenzivnije se bavi lepom umetnišću od 2010. i odmah postaje član nekoliko udruženja likovnih umetnika u Beogradu.  Do sada je imala pet samostalnih,  a učestvovala na oko 130 grupnih izložbi što amatera što akademskih slikara u brojnim beogradskim, srpskim i nekoliko stranih galerija i kulturnih centara...
Najviše slika u tehnici akvarela koji želi da neguje i čuva od dominacije drugih lakših tehnika, a naporedo slika i uljem i akrilom. Dobila nekoliko nagrada, pohvala i diploma, na tri smotre amatera njeni radovi ulaze u uži izbor....  Redovno učestvuje na humanitarnim izložbama i likovnim kolonijama. Po sopstvenom projektu ’Kreativni atelje’, volonterski organizuje radionice za različite tehnike likovne i primenjene umetnosti, a sama vodi radionicu Tehnike akvarela i Scrapbooking (kreacije od papira).

Od 2015. se bavi i karikaturom i postaje član Udruženja karikaturista Srbije. Više puta su joj prihvaćeni radovi na medjunarodnim  konkursima Zlatna kaciga, Animal cartoon, Ilustrovana politika, Osten Skoplje... Objavljivala ih je u Ježu, Šipku i Etni....

Likovnu umetnost, uključujući tu i karikaturu, smatra beskrajnim traganjem za smislom i istinom, a nastoji da ih izrazi u skladnom spoju razlličitih slikarskih tehnika sa ličnim senzibilitetom i promišljanjem.


Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.