dogadjaji

PREDSTAVLJEN LITERARNI PORTRET MILETA GORGIJOVSKOG U KIČEVU


U SATIRI JE ISTINA


            U organizaciji NUCK “Kočo Racin” -  Kičevo organizovan je literaturni portret makedonskog satiričara Mileta  Gjorjgijovskog. O njegovom stvaralstvu gorovili su promoter,  profesor Ace Sajkoski, kao i gost večeri, makedonski satiričar Vitomir Dolinski.
            Pred brojnim ljubitelima humora i satire u maloj sali Doma kulture, Gjogjijoski je govorio aforizme iz svih dosad objavljenih njegovih knjiga aforizama.
            Mile Gjorgjijoski je autor  brojnih  knjiga aforizama  “Pet do dvanajs”, “Iskosi”, “Strogo nepoverljivo”, “Nešto drugo”, “Kroz iglene usi”, “Niko neće da bude plašilo”, “Tri puta na dan”, “1001 aforizam”, “Idemo na Veneru”, “Nije po protokol”, “Jutarnji aforizmi” i “Vreme je najbolju sudija”.
            Objavio i knjigu satiričnih priča “To je to”
            Pripremio knjiga i u istih bio koautor  “Balkanska transferza”, “Tri em”, “Vreme je za trojku”, “Delčevski osmesi”, “Strumička aforiznica”, “Ge 50”, “Na vrhu vulkana”, “Buđenje petala”, “U satiri  je istina” i “Devetka”.
            Gjorgjijoski je pre par godina pokrenuo i sad već tradicionalni “Kičevski satirikon” , u kome pored satirčinog programa u kome su redovni ucesnici on i Vitomir Dolinski organizuju se i izložbe karikature, a on je i jedan od osnivača poznatih festivala humora i satire “In Vinica veritas” Vinica i “Pijanec” Delčevo”, On je član Udruženje knjžievnika Srbije, Beogradskog aforističarskog  kruga “BAK” “Nadji Naman” Liban, Udruženje novinara Makedonije i druge brojne asocijacije knjizevnika.

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.