Aleksandar Čotrić

Aforizmi o sportu "Sve je u igri" Aleksandra Čotrića


Aforizmi o sportu "Sve je u igri" Aleksandra Čotrića


BEOGRAD, 14. jun (Tanjug) - Za sve ljubitelje fudbala jedan od najboljih živih srpskih aforističara Aleksandar Čotrić objavio je prigodnu knjigu o sportu, pre svega fudbalu - " Sve je u igri ".

Čotrić je, kako je u predgovoru napisao Savo Martinović, nazvao svoje aforizme " plotunom bisera duha" a ovi o sportu su njegovi "misaoni driblinzi".

Svi koji tokom Mundijala ne budu zadovoljni igrom naših reprezentativaca neka drže u džepu Čotrićevu knjigu i u situacijama koje ih naljute uzmu i pročitaju nekoliko aforizama da bi se razgalili. 

Kako je napisao Martinović knjiga je ono što svaki sportista želi - "pun pogodak".

Ime Aleksandra Čotrića dobro je znnao svakome ko uživa u aforizmima jer on još od 1984. objavljuje aforizme.

Objavio je desetak knjiga aforizama raznovrsnih ili na neku konkretnu temu a ima i zbirku namenjenu deci za koju piše i priče.

Priredio je knjigu aforizama za decu a njegovi aforizmi su prevedeni na sve velike svetske jezike. On sam prevodi aforizme sa ruskog, slovenačkog, bugarskog i makedonskog. 

Umesto da nabrajamo šta je sve uradio na popularizaciji aforizma bolje da citiramo neke iz nove knjige "Sve je u igri":

"U fudbalu uvek treba navijati za a ne protiv", "Ako je atletika kraljica sporta, fudbal je dvorska budala","Da bi fudbaleri na terenu bili umetnici-treneri, menadžeri,lekari, i fizioterapeuti moraju da budu naučnici","Nije svaka reprezentacija-tim!" , "Nerealna očekivanja od fudbalske reprezentacije-to je naša realnost", "Fudbaleri naše zemlje poštuju reprezentativni pa zato neće da ga oznoje i uprljaju dres" , samo su neki od aforizama iz knjige.

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.