dogadjaji

ЈОВО НИКОЛИЋ ДОБИТНИК УГЛЕДНОГ ПРИЗНАЊА У ЛИБАНУ

ЈОВО НИКОЛИЋ ДОБИТНИК
УГЛЕДНОГ ПРИЗНАЊА У ЛИБАНУ

Rezultat slika za jovo nikolić

Угледна међународна фондација „Наџи Наман“ (Naji Naaman), са седиштем у Либану, доделила је књижевна признања за 2018. године, а међу лауреатима се налази и Јово Николић из Угљевика у Републици Српској (БиХ), познати афористичар, антологичар, уредник популарног сајта за сатиру и члан Београдског афористичарског круга. Николићу је признања додељено у категорији креативног доприноса књижевности.

Јово Николић рођен је 1958. године у Тутњевцу код Угљевика. Аутор је шест књига афоризама и уврштен у више од четрдесет антологија, зборника и лексикона хумора и сатире. Приредио је Антологију афоризама Босне и Херцеговине. Поред осталих, добитник је награда „Вук Глигоријевић“, „Драгиша Кашиковић“ и Фестивала хумора и сатире у Бијељини.

У конкуренцији 2371 уметника из шездесет и шест земаља, који стварају на четрдесет језика и дијалеката, награде је ове године добило шездесет четворо писаца. Њихова дела биће објављена у Годишњаку Фондације, а лаурети ће постати почасни чланови Куће културе Наман.

Награда „Наџи Наман“ додељује се од 2002. године ауторима најостваренијих књижевних дела у садржају и стилу, с циљем оживљавања и развоја људских вредности.

БЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ



Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.