humor

ЗОРАН ДОДЕРОВИЋ: ПРЕГОВОРИ

ПРЕГОВОРИ

Rezultat slika za pregovori

            У свечаној сали замка Ни на небу, ни на земљи, појавило се Седам смртних грехова. На једној страни стола седели су Охолост, Похлепа, Завист, Љутња, Блуд, Прождрљивост и Лењост. Насупрот њима седели су Понизност, Дарежљивост, Љубав, Љубазност, Самоконтрола, Умереност и Вредноћа.
            Иза тешке завесе седели су Ђаво и господ Бог и посматрали ко ће бити убедљивији. Седам смртних грехова били су сигурни у свом излагању. Љутња је жестоко наступила. Похлепа и Завист држале су се руку под руку. Блуд је предњачила у уверењу да је све што чини оправдано. Прождрљивост и Лењост климале су у знак одобравања.
            Ђаво је ударао трозупцем по столу и кикотао се од злобе. Колико ли се само људских душа накрао, пре преговора, сам враг зна.
            Бог је седео мирно и посматра говорнике. Колико ли је само заблуделих душа спасао, само он зна.
            На ред да каже шта има дошла је Љубав, а за њом и Дарежљивост. Чаролија лепих речи и осећања опчиниле су присутне у сали. Седам смртних грехова на тренутак је изгубило сву моћ. Љубазност, Понизност, Самоконтрола, Умереност и Вредноћа наставиле су да аргументовано доказују врлине људи. Ђаво је, ужарених очију, киптео од беса. Бог се задовољно смешкао и гладио своју браду.
            Прст судбине је хтео да се преговори заврше без напретка. Нико не зна датум када ће се одржати нови.

Зоран Додеровић

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.