Danko B. Marin

ДАНКО Б. МАРИН: ДА ЛИ ЈЕ ШИР-КАН УБИО БАМБИЈА?


                                  ДАНКО Б. МАРИН                                                                                                                                                                                               
ДА  ЛИ ЈЕ  ШИР-КАН   УБИО  БАМБИЈА?  

            Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат слика за Å¡ir kan                                                                                                                                                                                                                                                          Годинама  је бркати провинцијски уча водио своје ученике на екскурзије у главни град и сваке године би се десило да звери поједу неколико ученика у зоолошком врту... Дечица су гледала цртане филмове и волела су њихове јунаке – разне тигрове, меде, пантере, лавове, пуме...                                                                                                          По доласку у врт ученици су одмах ускакали у простор у ком су обитавали њихови филмски љубимци. Уча их је с осмехом посматрао и није скидао са ограда по којима су се дечица пентрала?!                                     - Не треба да гледају капиталистичку кич културу!- размишљао је приликом наплате бивших ученика (по килограму ЖИВЕ  ваге) од управника  врта.                                                                                  Прође неки период... – ожалошћени родитељи погледају цртане филмове поједене деце и проникну у сву поквареност империјалистичке културе која доноси непријатности просветном раднику. Знали су они да он узме неку парицу од меса њихове деце... Што да не? Ни они нису морали да купе сандуке!                                                                
  Тешка времена у социјалистичком рају?                                                          Неееееееее, никако и никад тешка!!                                            
Сви су задовољни, јер:                                                                                                        
   -гладе брке сите животиње (и бркати уча!)                                           
   -родитељи плаше млађу децу цртаним филмовима Волта Дизнија, уместо да се труде да измишљају страшне приче о архаичним караконџулама, здухачима и сличним реликтима примитивне  
националистичке заједнице                                                                               - директор зоолошког врта добија награде за хуман однос према животињама (људождери су једним делом људи!!) од разних белосвеЦких организација за заштиту људских права животиња                                            ***                                                                                 Посао цвета, цвета  разумевање...  Понекад дође до смене управника врта али складни односи нису трпели све до постављања неког заиста НОВОГ, чиграстог – образованог на трулом и богатом Западу: он је одмах позвао учитеља...                                                              Поплашени уча је долетео својим хеликоптером и ВЕОМА СЕ ОБРАДОВАО ВИДЕВШИ НОВАЈЛИЈУ!  Одмах  се ДОЖИВОТНО СПРИЈАТЕЉИШЕ и искусни педагог узе  кључеве од кавеза у ком су били тигрови, откључа врата и гурне чиграстог новајлију унутра!                    ,,Шир-Кан није добар!“- су последње речи гледача Волта Дизнија (вечитог хепиенда на крају приче).                                                                            Зацокта  бркајло, очешља брчине и одјури да наточи гориво. Време је за награде из иностранства. 

                                                                                                                     
 Данко Б.Марин

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.