Aleksandar Čotrić

ЧОТРИЋЕВИ АФОРИЗМИ ОБЈАВЉЕНИ У РУСИЈИ, БУГАРСКОЈ И МАКЕДОНИЈИ


ЧОТРИЋЕВИ АФОРИЗМИ ОБЈАВЉЕНИ
У РУСИЈИ, БУГАРСКОЈ И МАКЕДОНИЈИБеоград, 6. јул - Афоризми београдског сатиричара Александра Чотрића (1966) објављени су протеклих дана у три словенске земље - Русији, Бугарској и Македонији.

Чотрић је заступљен са двадесетак сатиричних мисли, у преводу Владимира Шојхера, у Алманаху Московског клуба афористике (Алманах Москового клуба афористики) за 2018. годину. Реч је о публикацији у којој се налазе прилози педесет четири аутора из целог света, а Чотрић је једини представник Србије.

У бугарском месечном часопису за уметност „Књижевни свет“ (Литературен свјат), који излази у Варни, публиковано је педесет максима српског сатиричара из књиге „Тешке мисли“, у избору и преводу Валентина Димитрова.

У Македонији су Чотрићеви афоризми штампани у зборнику „Од Вардара до Владивостока“ (Од Вардар до Владивосток), у граду Делчево, заједно са још једанаест аутора из Македоније, Русије, БиХ и Србије. Чотрићеве и афоризме осталих српских аутора - Јове Николића, Милана Тодоровоа и Слободана Симића, превео је Миле Ђорђијоски.


УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.