dogadjaji

Poznati dobitnici nagrada povodom 32. Dana humora i satire „Vuko Bezarević“




U susret ovogodišnjoj manifestaciji 32. Dani humora i satire „Vuko Bezarević", Savjet manifestacije je u skladu sa propozicijama, donio odluku da se nagrada „Tipar" za životno dijelo ove godine dodjeli  Veljku Rajkovićudoajenu crnogorske humorističko-satirične književnosti iz Podgorice za cjelokupan doprinos razvoju humora i satire koji je odavno regionalno prepoznat kroz svestrani decenijski rad ovog značajnog autora.
Povodom raspisanih Konkursa za dodjelu narada „Tipar", „Vuko Bezarević" i „Mladi Tipar", žiriji za dodjelu nagrada su saopštili da je nagrada „Tipar" za humorističko-satiričnu knjigu dobio Perica Jokić iz Berana za knjigu "Izrazito dobre priče" u izdanju „Alme" iz Beograda. Zatim nagradu „Vuko Bezarević"  za najbolju satiričnu priču dobila je Lela Milosavljević iz Užica za priču „Udovac" koja je bila potpisana šifrom „Tragovi" i na kraju nagradu „Mladi tipar" je dobio Bojan Rajević sa Cetinja za ciklus od 10 aforizama koji je bio potpisam šifrom „Azbuka".
Uručenja nagrada će se obaviti 28. jula 2018. godine na Završnoj večeri manifestacije koja će se održati u Sali Doma kulture sa početkom u 20 časova, kada će se pročitati i obrazloženja žirija za dodjeljene nagrade, uz prigodan svečani program.

Preuzeto sa LINKA!

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.