humor

ŠPRICANJE


ŠPRICANJE

Резултат слика за komarac

            Seća li se još neko one naše, borbene: "Letu štuke, letu avijoni..."
            Nema teorije... Ali, neka nam neko od doktora analitičarskih nauka utuvi u glavudžu: kako smo sa citiranog epskog deseterca riknuli na ovaj, koji teorija narodne književnosti klasifikuje u kuku-lele ciklus  "Bež'te noge - vija vas guzica":

"Letu luftom tigrasti komarci,
Staro, mlado podilazu žmarci!
Letu, letu majko naša  mila,
Spopade nas groznica sa Nila!"

            Da je to sve - ni brigeša! Dok kukumavčimo spasavajući bulju, ipak smo dovoljno funjare da šaljemo kritizerske poruke rođenoj vlasti i još rođenijim poliitičarima: "Od tolikih vaših sednica, bar sa jedne nek' se šprica!" (Nadajmo se da u sebi imamo još trunčicu morala i da mislimo na špricanje sproću komaraca, a ne na onaj naš hit sa društtvenih mreža: "Nisam sladak ko bonbona, ali špricam do plafona!") 
            Još 2015. godine procenjeno je da Srbijom kola 2.000.000 komata što legalnih, što nelegalnih dugih i kratkih cevi. (Dovoljno smo kvarnjaci da tumačimo da se ova statistika odnosi na  naše personalne špric-cevi. Naročito tako dumaju oni sa dugačkim). Nikom od 2.000.000 do zuba naoružanih ne pada na pamet da jedinačnom ili rafalnom paljbom roka po komarcu-samcu ili niskoletećim rojevima! Jok! Naše cevi - naše špricanje!
            Obrati pažnju! Sedniče i sedničiće organi vlasti dok  je poliitike i njenih. Da nisu sedničili, ko bi nam nadigao BDP do plafona? Da vidimo tata-matu, koji bi nam ušpricao penziju i platu do gornje ploče!? 
             Od nas sedam miliona, dva miliona jedinačno i rafalno piči po svadbama i folk-paradama i pri rekreativnim ćaskanjima. A ostalih pet miliona zadenulo kuranfile u švalerske redenike, iako  raspolažu samo kratkim cevima. More, kod takvog rasta BDP-a mogli bi da špricnemo svakog komarca ponaosob, i to - bojnim otrovima! Jok! Lova do krova, digla nam se penzija i plata, jede nam se zdrava hrana, rokamo viski da budemo bliski, al' za gas-maske sproću gasova nemamo ni kintu!
            Ne šljivimo gas-maske, iako nas truje i badžuga sve i svja oko nas i bez bojnih otrova!



Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.