događaji

ВЕЛИЗАР РАДОЊИЋ НАГРАЂЕН У МРКОЊИЋ ГРАДУ

На тему ХIX конкурса хумора и сатире: „ПОГЛЕД(АЈ) У НЕБО!?...“ пријавило се 135 аутора из Србије, Републике Српске, Федерације БиХ, Хрватске, Словеније, Сјеверне Македоније, Бугарске и Црне Горе који су послали: - 950 афоризама; 48 прича; 63 пјесме; 67 епиграма; 9 пјесама у акростиху, 22 хаику пјесме, 14 шала, 18 вицева, 11 басни, 25 „савремених бајки“ и 4 хумореске.


 
САТИРИКУС I реда и најкомплетнији аутор у једанаест сатиричних категорија је Иван Гаћина из Задра

САТИРИКУС II реда у шест сатиричних категорија je Милорад Бибин из Зрењанина.

САТИРИКУС III реда у шест сатиричних категорија je Велизар Радоњић из Колашина
 
Саопштење о добитнику сатиричне награде „Златни“ афоризам Клуба умјетничких душа за 2020. год. поводом XIX Међународног конкурса хумора и сатире, на тему: „ПОГЛЕД(АЈ) У НЕБО!?...“

Овогодишњи лауреат књижевне награде „Златни афоризам“ је књижевник Велизар Радоњић из Kолашина под шифром: ,,Безметковић“.


 ❖ Није свако срање ванредно стање, али је ванредно стање увијек срање.

 Образложење

Велизар Радонић је кроз 11 афоризама дао најприближнији одговор(е) које смо тражили конкурсним питањем без да помажемо у ком правцу треба да теку одговори. Он је то уочио и потрудио се да све остале награђене окупи око себе и заједно са њима озида безвремену кулу афоризама као најтеже сатиричне форме да се мало слова троши, а пуно каже.
 
Биографија

Велизар Радоњић, рођен 1952. године у Јасенови, Општина Kолашин, Црна Гора. Изјашњава се као Црногарц али му то није професија. Радни вијек провео у грађевинарству радећи на разним пословима на грађевинама, пословима новинара и уредника листова некадашњих грађевинских компанија, затим на пословима тржишне промоције, административним пословима, продаји некретнина… Повремено пише чланке, блогове и колумне, кратке приче, есеје и драме. Пише афоризме, сатиричне приче и хумореске.  Добитник је више престижних награда за сатиричне приче и афоризме. Пише латиницом. Чита и латиницу и ћирилицу.

Сатира му се у лице смијешила, а он јој се смијао у лице.

Мркоњић Град, 31.03.2020. год.     Предсједник жирија,  Радмило В. Радовановић,  књижевник 

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.