Aleksandar Čotrić

АРТЈОМ СМИРНОВ: ХАПШЕЊЕ

 ХАПШЕЊЕ


 








 

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су данас у Ростову М. С. (1981) због постојања основа сумње да је извршио више кривичних дела крађи, изнуде новца, силовања, оружаних пљачки, наношења тешких телесних повреда, превара, неовлашћеног држања и стављања у промет опојних дрога, недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја. Сумња се да је починио и друга кривична дела, практично сва која постоје у Кривичном законику Руске Федерације. Он је од раније познат полицији, али и широј јавности.

Полиција је приликом претреса станова у којем је осумњичени непријављено боравио, као и других просторија које је он користио, пронашла већу количину оружја, међу којима и ручни бацач, један пушкомитраљез, 28 бомби „кашикара“, четири нагазне мине, три аутоматске пушке „калашњиков“ са 180 метака, осам пиштоља са седам стотина метака, пет дронова, шест металних боксера, двадесет палица и четрдесет ножева. Проверава се да ли је ухапшени отуђио и борно оклопно возило које је пронађено скривено у његовој гаражи. Овај арсенал биће искоришћен за опремање неколико полицијских станица у ростовској области.

Пронађени су и велики износи фалсификованих новчаница, као и већи број лажних личних исправа, диплома средњих школа, факултета и докторских студија. Сумња се да је дипломе продавао, при чему се лажно представљао као декан једног факултета. Код њега су пронађени и опљачкани златни и сребрни накит, дијаманти и друге драгоцености.

Сумња се да је М. С. наведена дела извршио у периоду од 2010. године до тренутка хапшења. Приликом привођења осумњичени је пружао отпор, при чему је лакше повредио тројицу полицајаца, а двојицу теже тако што је једног ујео за прст, а другог за уво. Обојица припадника полиције примили су касније вакцине против беснила.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, после чега је уз кривичну пријаву приведен и предат организаторима најгледанијег ријалити програма, да потпише уговор и наступа на њиховој телевизији. А у зависности од понашања пред камерама биће одлучено када ће му бити дозвољено да крене у обилазак основних школа, наступање на школским приредбама и дељење аутограма ученицима.

 

Артјом Смирнов

(превод са руског Александар Чотрић)

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.