КОНКУРС ЗА АФОРИЗМЕ "СЛЕМ"

Резултат слика за књижевни конкурс

У циљу неговања и развијања кратког сатиричног израза, удружење „Лесковачки клуб читалаца“ из Лесковца, организује Трећи фестивал хумора и сатире „Сатирична ЛЕсковачка Мућкалица (СЛЕМ)“, у оквиру кога расписује конкурс за најбоље афоризме.
Конкурс је отворен од 15. августа до 30. септембра 2018. године, а право учешћа на конкурсу имају аутори афоризама из Србије и иностранства. Страни држављани могу да доставе афоризме на свом језику, али је обавезан и превод на српски.

За учешће на конкурсу потребно је да на адресу:
„Књижара Стошић“
Булевар Ослобођења 101,
16 000 Лесковац,
(КОНКУРС ЗА АФОРИЗМЕ)

пошаљете не мање од 5 и не више од 10 афоризама, потписаних шифром и то спакујте у једну већу коверту. У исту коверту ставите још једну, мању, затворену коверту у којој ћете доставити и решење шифре. Решење шифре треба да садржи име и презиме аутора, кратку биографију и податке за контакт.
Од ове године, учешће на конкурс могуће је и мејлом:


Упутство за слање песама:
- афоризме слати у Word документу
- слати 5-10 афоризама
- величина слова 12,


афоризме потписати шифром
у једном документу слати афоризме и тај документ насловити шифром
разрешење шифре (име, презиме, контакт и краћу биографију) слати у посебном документу у истом мејлу
документ који садржи разрешење насловити: РАЗРЕШЕЊЕ ШИФРЕ
За посебан допринос хумору и сатири аутору са подручја Јабланичког округа биће додељена диплома Жак Конфино. Организатор задржава право да, уколико нема одговарајућег кандидата, диплома не буде додељена.


Жири познат организатору, оцењиваће радове до 15. октобра и објавити резултате до краја октобра.
Додела награда победницима конкурса за најбоље афоризме биће организована у другој половини новембра у оквиру Трећег фестивала хумора и сатире „СЛЕМ“. Предвиђене су три награде за најбоље ауторе и специјална награда „Миодраг Стојановић Дунђер.
Организацију конкурса за најбоље афоризме помогла је Књижара Стошић, а финансијски подржала Управа за друштвене делатности Града Лесковца.

Podeli sa prijateljima :

Facebook Google+ Twitter

0 коментара:

Постави коментар

Омогућава Blogger.