MOSTARINA


MOSTARINA

Резултат слика за dva jarca na brvnuРезултат слика за dva jarca na brvnu

          Čim se u našem krajoliku ili komšiluku zgodi neka tuga i opomena, ima da reagujemo po našem ekspres-sistemu: "Stvar se njaka na brzaka".
            Nije se još slegla prašina, nisu još izbrojane sve žrtve, povređeni i materijalna šteta straobaljivanja vijadukta u Đenovi - eto nas na sav glas:  dok si rek'o keks ima da izvršimo inspekcijski nadzor nad svim mostovima u Srbiji, čija je dužina preko 100 metara. Posle straobaljivanja - nema kresanja!
            Svaka čast!
            I bile bi čast i mast, da se odmah neće za reč javiti opozicione barabe sa upitom: a šta biva sa mostovima kraćim od 100 metara i brvnima, na kojima jarci ugovaraju i održavaju dvoboje? Ni to im neće biti dosta, pa će tvrditi da su očekivali da, ova i ovakva vlast, izda dopunsku naredbu:
            "Ukoliko dođe do straobaljivanja mostova u pustinjama Sahara i Gobi, odmah će se pristupiti inspekcijskom nadzoru svih mostova u Srbiji, čija je dužina manja od 100 metara."
            Ne zna opoziciona dečurlija šta je dvesta kila! Zato ih "Šipak" upozorava da je svetski rekord sprinta na 100 metara za muškarce 9,58, a za ženskaće 10,49  sekundi. Zar da, onda, razbacujemo budžetsku  lovu na ispitivanje sigurnosti mostova kraćih od 100 metara i na brvna, na kojima održavaju dvoboje dokoni i narajcani jarci? More, zapevajmo onu našu: "Dok se mali most ruši, sprintuj da se puši, a na cilju - seci uši!"
            Da zakrpiš bulju.

           

           




Podeli sa prijateljima :

Facebook Google+ Twitter

0 коментара:

Постави коментар

Омогућава Blogger.