Beogradski aforističarski krug

НАГРАДА „РАДЕ ЈОВАНОВИЋ“ СИМИЋУ И КОПРИВИЦИ

НАГРАДА „РАДЕ ЈОВАНОВИЋ“
СИМИЋУ И КОПРИВИЦИ

Резултат слика за književna nagrada

Београд, 9. март - На конкурсу за најбољу књигу афоризама у 2018. години који је расписао Београдски афористичарски круг, прву награду су равноправно поделили Слободан Симић из Београда за књигу „Ријалити шоу“ (Алма, Београд) и Драган Копривица из Црне Горе за књигу „Етида у ЦГ молу“ (Унирекс, Подгорица).

Жири у саставу: Драгутин Минић Карло, председник, Саво Мартиновић и Дејан Милојевић, чланови имао је тежак посао, јер је у ужи избор ушло 14 књига, од којих се посебно издвајају „Љубав на речима“ Александра Чотрића и „Девети круг спектакла“ Братислава Костадинова.

Досадашњи добитници награде су Александар Чотрић за 2012. за књигу "Померање памети", Милан Тодоров за 2013. за наслов "Покори се и почни", Нинус Несторовић за 2014. за збирку "Ћути и пливај", Зоран Т. Поповић за 2015. за дело "Даће Бог, ако Бог да", равноправно за 2016. - Александар Баљак за књигу "Зидови на хоризонту" и Александар Чотрић за "Тешке мисли" и такође равноправно Ратко Дангубић за збирку „Црвени тепих“ и Екрем Мацић за дело „Тетоважа на леду“.

Награда који носи име „Раде Јовановић“, по једном од најбољих афористичара на српском језику, иначе Ужичанина, биће уручена 15. марта у 18 часова у Удружењу књижевника Србије, у Француској 7 у Београду.

БЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.