Aleksandar Čotrić

АЛЕКСАНДАР ЧОТРИЋ: ИНВЕСТИЦИОНИ ЦИРКУС


ИНВЕСТИЦИОНИ ЦИРКУС

Резултат слика за радови на путу

Све је, најзад, било спремно за почетак великих радова. Пред окупљеним народом на бини стајали су министри, локални функционери, представници невладиних организација и високи гости из иностранства. На јарболима заставе, а на табли огромних димензија натпис с подацима о инвеститору, вредности пројекта, извођачу и року завршетка радова.
Сниматељи су се тискали испред позорнице да заузму што боље место, а извештачи су своје диктафоне усмерили према великим, црним звучницима. У позадини ове сцене налазиле су се грађевинске машине – багери, булдожери и ровокопачи, спремни да начине ожиљке на земљиној кори.
Државни званичници говорили су на великој народној свечаности о гринфилд инвестицији и значају пројекта који је са неколико милиона евра подржала Европа, главом и брадом.
– Ово улагање запослиће више стотина људи, а када посао буде завршен, бићемо значајно ближе Европској унији – поручио је један министар.
После предугих говора на јунској врелини о националном инвестиционом плану и лепшем сутра које почиње данас, наш министар и европски комесар, насмејани и задовољни, заједно су пресекли врпцу. Затим су крамповима симболично начели земљиште у ограђеном простору.
Тако је, с много оптимизма и очекивања, почело откопавање масовне гробнице из једног од протеклих ратова.


Александар Чотрић

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.