Aforizmi i aforističari 20

АФОРИЗМИ И АФОРИСТИЧАРИ 20

АФОРИЗМИ И АФОРИСТИЧАРИ 20

književni konkurs : Južne vesti


Издавачка кућа „Алма“ припрема зборник „Афоризми и афористичари 20“.
Зборник се састоји из три дела.
У првом делу се објављују афоризми који нису публиковани у ауторским књигама. Не смета уколико су већ објављени у часописима и дневним листовима, штампаним или електронскимна друштвеним мрежама, блоговима и сл. Шаље се до 80 афоризама. Афоризме не треба „ломити“, односно пребацивати део афоризма у следећи ред коришћењем тастера ENTER. Тастер ENTER треба притиснути тек на крају афоризма како би сваки афоризам био један параграф. Афоризми се куцају у Ворду, један испод другог, без размака.
У другом делу се представљају објављене књиге афоризама. Шаље се до 70 афоризама (из једне књиге). Афоризме не треба „ломити“, односно пребацивати део афоризма у следећи ред коришћењем тастера ENTER. Тастер ENTER треба притиснути тек на крају афоризма како би сваки афоризам био један параграф. Афоризми се куцају у Ворду, један испод другог, без размака. Потребно је навести основне податке о књизи (аутор, назив књиге, издавач, град, година објављивања). Представићемо све књиге, без обзира на годину објављивања, које већ нису представљене у неком од деветнаест претходних зборника „Афоризми и афористичари“.
Трећи део зборника садржи биографије аутора. Наводе се основни биографски и библиографски подаци. Називи објављених књига се стављају под наводнике, а у загради се наводи година објављивања и град.
Све афоризме и биографију треба послати у једном фајлу.
Објављени прилози се не хоноришу. Ауторски примерак зборника није предвиђен.
Прилози се шаљу до 20. септембра 2020. на адресу: alma.izdavackakuca@yahoo.com.

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.