humoreska humor satira Šipak sipak.rs Časopis Šipak Miodrag Lazarević

МИОДРАГ ЛАЗАРЕВИЋ: ЈЕСЕН У НАМА

 

                                                            ЈЕСЕН У НАМА




 

       Јесен је, шта да се каже?

       Већ први хладнији дан забринуо је наше грађане (и сељаке). Дабоме, тада се одмах помисли на зиму, тј. на огрев и зимницу; топлија одећа се подразумева, ако је нису докрајчили мољци.

       Комшија са првог спрата, који је седамдесетих година прошлог века дошао с југа трактором, распалио је у дворишту роштиљ, али уместо меса, на решеткама је месната, црвена паприка, наравно, с југа.

       Улазим у зграду, а мирис печене паприке из приземља сведочи да је баба Миладинка још увек жива (и здрава!).

       Професор хемије, Мика, с другог спрата, баш га је претерао! Угурао је некако дрвено буре у шпајз у коме ће киселити купус. Каже да у подруму нема услова за тако нешто, јер због силних киша и водурине од прошле године, купус може да повуче влагу и да смрди на буђ, поготово расол. Прошле године, када је клао прасе у купатилу, ми смо мислили да врши неке хемијске опите на жени.

       На трећем спрату опет вика и ломљава стакластих и дрвених предмета. У ходник прво излеће женски доњи веш, а затим и тврђи предмети. Не би се баш могло рећи да је то насиље у породици, јербо, новопечени бизнисмен Жика „Трафика“ туче своју радницу и љубавницу, сумњајући у њено поштење (не зна се да ли финансијске или неке друге природе?).

       Док сам откључавао врата свог стана, поред мене прође Стефан, средњошколац, у тренерци с капуљачом на глави и с кошаркашком лоптом под мишком. Питао сам га шта има, а он ми рече да нема ништа, умро му је јутрос деда, није издржао први хладнији талас и најновије владине мере о стезању каиша и на крају се протегао. Он не иде данас у школу, па ће зато мало бацати у кош. Вероватно да се дете мало смири, помислих, јер жалост је жалост.

       Уђем у стан и погледам кроз прозор. Почела је и ситна киша да пада. Дежурни клошар из кварта „залива“ фасаду суседне зграде и вероватно ће убрзо оставити 'ладно пиво и прећи на „унучиће“. Али, да му не страда јетра...

       Јесен је, шта да се каже?!

                                                                                                                              Миодраг Лазаревић

 

                                                                                               

                                                                                                             

 

                                                                                                                               

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.