aforizmi

KONKURS ZA NAJBOLjU KNjIGU AFORIZAMA U 2015. GODINI




Beograd, 25. novembar - Upravni odbor Beogradskog aforističarskog kruga poziva autore koji pišu na srpskom jeziku, ili njihove izdavače, u zemlji i inostranstvu, da dostave knjige aforizama, objavljene ove godine, koje će tako ući u konkurenciju za Nagradu Beogradskog aforističarskog kruga za najbolju knjigu aforizama u 2015 godini.

Krajnji rok za slanje zbirki aforizama je 15. januar 2016. godine, a adresa na koju se šalju je: Visoka škola elektrotehnike i računarstva (za Beogradski aforističarski krug), Vojvode Stepe 283, 11000 Beograd, Srbija.

O dobitniku nagrade odlučuje tročlani žiri BAK-a, na čijem čelu je književnik Dušan Puača, a članovi su književnici Veselin Mišnić Lari i Aleksandar Čotrić.

Priznanje, koje se sastoji od plakete i novčanog iznosa, dobitniku će biti uručeno početkom iduće godine, na svečanosti u Udruženju književnika Srbije u Beogradu.

Nagrada je ustanovljena pre tri godine, a prvi dobitnici bili su Aleksandar Čotrić za 2012, za knjigu "Pomeranje pameti", Milan Todorov za 2013. godinu, za knjigu "Pokori se i počni" i Ninus Nestorović za 2014. godinu, za knjigu "Ćuti i plivaj".

Nagrada Beogradskog aforističarskog je najprestižnije godišnje priznanje u Srbiji za knjigu aforizama.

BEOGRADSKI AFORISTIČARSKI KRUG

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.