Aleksandar Čotrić

ČOTRIĆEVE „LjUTE PRIČE“ PREDSTAVLjENE U MAĐARSKOJ





Knjiga humorističko-satiričnih priča na mađarskom jeziku, pod nazivom „Ljute priče“, književnika Aleksandra Čotrića, predstavljena je 18. decembra u mađarskom gradu Mako, u Gradskoj biblioteci „Jožef Atila“.

Promociju knjige, koju je preveo Svetislav Nedučić iz Mađarske, organizovao je časopis za kulturu i umetnost „Marošvidek“. U knjizi se nalazi stotinak priča koje govore o sadašnjosti u Srbiji, a koje su, zbog univerzalnosti tema, razumljive i interesantne i čitaocima u drugim zemljama, posebno u susedstvu.

Čotrić je na promociji, pred više od stotinu posetilaca, istakao da je još jedan prevod dela naših autora strani jezik, priznanje srpskoj satiri koja se nalazi u samom svetskom vrhu. Srpski književnik je rekao da su naši satiričari zastupljeni u antologijama objavljenim, proteklih nekoliko godina, u SAD, Rusiji, Italiji, Španiji, Rumuniji, Bugarskoj, Poljskoj i drugim zemljama.

Knjige Čotrićevih humorističko-satiričnih priča prevedene su i na poljski i bugarski jezik, a uskoro će se u Skoplju pojaviti izdanje na makedonskom jeziku.

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.