dogadjaji

"ŠIPKOVA VLADA" (1)

"ŠIPKOVA VLADA" (1)

            Poslednji izbori i  imenovanje aktuelne Republičke vlade izazvali su žestoke stranačke raskole. Pored toga, vidljivo je i iz neisporučenog niskoletećeg MIG-a da su se i građani podelili  - od totalnog aminovanja izabrane vlade, do njenog negiranja  u sitna crevca. Nema nam druge do imenovanja novog mandatara i đoranja ministara unutar kabineta, zarad svenarodnog veselja i igranjca do sabajle.
            Verovatno će neko od nadobudnih kurajbera primetiti da je, pre toga, neophodno raspisati nove izbore. Malo sutra! Upravo smo izborima dokazali njihovu štetnost! U predizborne dane i na dan izbora - sveopšta euforija, nakon objavljivanja rezultata -  građanski ratovi! Batalimo izbore, ako nam je cilj da upriličimo stranačko bratstvo-jedinstvo i svenarodno veselje sa pevanjem bez pucanja!
            Uvek budan na braniku društvenog jedinstva, "Šipak" se odlučio da predloži novog mandatara za inovativni sastav vlade. Uz iskrenu nadu da će sastaviti kabinet koji će izazvati jednodušnu buru oduševljenja.
            Imajući u vidu svoje demokratsko opredeljenje i status nezavisnog glasila finansiranog iz inostranstva, "Šipak" je raspisao  javni  konkurs za predlaganje mogućih kandidata za  funkciju mandatara.
             Očekivano je  da će 100% učesnika na konkursu predložiti samog sebe, pa smo se šokirali da je 99,99% učesnika konkursa dostavilo jedinstven predlog i to u likovnoj formi:


             Zanemarujemo dodatne komentare uz ilustraciju: "Znamo za jadac -  nismo od juče!"
            Raspisan je  referendum za usvajanje ili odbijanje predloga sa konkursa. Odazvalo se  150% punoletnih  građana upisanih u biračke spiskove, 220% naših u dijaspori i 324,7% pokojnika, što je uobičajena izlaznost za naše uslove. Za likovni predlog izjasnilo se neverovatnih 850,6% učesnika referenduma!
             Očekivalo se da će predsednik Republike po hitnom postupku prihvatiti predlog i uputiti ga na usvajanje Skupštini. Međutim, usledio je šok! Predsednik je energično reagovao: "I ja znam za jadac, jer sam od juče, danas, sutra i prekosutra! Nisam egocentrik, koji nameće  dirigovana rešenja! No, izuzetno cenim akciju "Šipka", jer je usmerena na ostvarenje opštenarodnog veselja, koje nam je potrebno kao okrajak narodnog hleba "Sava". Poštujući sklonost građana ka likovnom izjašnjavanju, donosim ilustrovanu odluku  da za mandatara predložim  inicijatora akcije:


Сродна слика 

(Mandatar "Šipak" uzvraća usklikom:
"Nema odmora dok traje obnova!
 kad je na polzu svenarodnog veselja
i igranjca do zore u nastavcima!")














           
           
           








             


Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.