dogadjaji

„Vibova nagrada” Vladimiru Ćaliću

„Vibova nagrada” Vladimiru Ćaliću

Autor: A. Č.utorak, 13.02.2018. u 18:28
„Политикин” жири за доделу „Вибове награде”: Александар Чотрић, Драгутин Минић и Петар Мићковић
„Ja sam podeljena ličnost. Hteo bih da živim pošteno, a hteo bih i da živim”, „Komšiji ne mogu da poželim zlo. Nema kravu“, „Zaveštao sam svoje organe. Međutim, kako živim, neke ću prodati i pre smrti“, „Visoki državni funkcioner je obišao svoju bivšu osnovnu školu. Kada je već tu, lepo bi bilo i da je završi“ – aforizmi su Vladimira Ćalića, satiričara iz Beograda koji je dobitnik „Vibove nagrade“ lista „Politika“ za najboljeg mladog satiričara u 2017. godini.
Odluku o tome jednoglasno je doneo tročlani žiri na čijem čelu je književnik Aleksandar Čotrić, a članovi predsednik Sekcije satiričara UKS Dragutin Minić Karlo i zamenik glavnog urednika „Politike“ Petar Mićković.
U najužoj konkurenciji za visoko priznanje bili su Marko Miljković iz Kragujevca i Igor Damnjanović iz Beograda.
Nagrada se dodeljuje od 1995 godine, u znak sećanja na jednog od najvećih srpskih satiričara, urednika i novinara „Politike“ Vladimira Bulatovića Viba (1931–1994).
Vladimir Ćalić rođen je 1986. godine u Beogradu, gde živi i radi. Aforizme, pesme i priče piše od 2011. godine, a radovi su mu objavljivani u listovima i časopisima: „Politika“, „Večernje novosti“, „Kragujevačke novine“, „Enigmatika“, „Razbibriga“, „Užička nedelja“, „Etna“... Autor je knjige aforizama „Misli na petoparcu”. Prevođen je na rumunski i slovenački jezik. Nastupao je na festivalima i književnim večerima satire u Austriji, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Rumuniji.
Nagrada, koja se sastoji iz plakete, povelje i novčanog iznosa, dobitniku će biti uručena na svečanosti u prostorijama „Politike“ 8. marta na 87. godišnjicu rođenja Vladimira Bulatovića Viba.

Preuzeto sa LINKA!

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.