humor

MARINA RAIČEVIĆ: POPODNEVNA NESANICA




Popodnevna nesanica

Резултат слика за nesanica


Vratio se s posla. Bio je gladan, ali previše umoran da podgreje ručak. Nije imao nijedan čist tanjir i to ga je dodatno obeshrabrilo da bilo šta spremi. Skinuo je jaknu, izuo cipele, otišao pravo do sobe i stropoštao se u nenamešten krevet.

Čvrsto je zažmurio sa namerom da zaspi. Svaki put kada zatvori oči, vidi svoju šeficu koja ga zatiče baš u trenutku kako gasi pikavac u fikus. Otvori oči… Slika se izgubi, ali onda krene tonski zapis - Kolega, pa da li je moguće?! Pušite u kancelariji, a pritom cigaretu gasite u cveće?! Ej, u cveće?!  Razočarali ste me, p o t p u n o!

Stavio je jastuk preko glave da priguši glasove. Nije znao da li je bio postiđen ili ljut.
Činjenica da mu je šef jedna žena ga je oduvek onespokojavala, a sad još i ovo danas sa pikavcem u fikusu… Što bar nije zapalio cigaretu zavaljen u stolicu sa sve nogama na stolu- delovao bi kao džek i možda bi šeficino razočaranje bilo manje.

Prevrtao se po krevetu bezuspešno pokušavajući da zaspi, a onda se setio i svojih roditelja koji ga već godinama opominju da je krajnje vreme da se oženi i konačno sredi svoj život. Znao je da bi mu kuća verovatno bila sređenija, ali nije želeo da se odrekne svoje slobode samo zarad nameštenog kreveta i par opranih tanjira.

Zazvonio je fiksni. Nije mu se ustajalo, ali morao je da zaustavi nesnosno zvrndanje telefona. Pomislio je da ga zove ili majka, ili otac. Javio se umornim- skoro dečjim glasom. S druge strane žice, zacvrkutao je nepoznati ženski glas.

- Dobar dan, ja sam predstavnica jedne marketinške firme. Da li ima nekog starijeg kod kuće?
- Nema, rekao je i odmah spustio slušalicu.
Nije slagao. Stvarno nikoga nije bilo. Bio je sam.

                                                                                                                           




                                                                                                                     Marina  Raičević


Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.