aforizam

АФОРИЗМИ БОРИСАВА ТРАЈКОВИЋА

 У време пандедмије корона вириса лекари препоручују социјалну дистанцу. Међутим, нама  је потребна  физичка дистанца, а социјална блискост.




За време полицијског часа младе треба ослободити мера социјлне дистанце, не бисмо ли  се могли надати повећању наталитета.

 

 Статистика каже да је за време пандемије смањен број породичног насиља. Знак да су супружници поштовали препоричене  мере социјалне дистанце.

  

 Од полицијског часа и кућне изолације велику штету претрпели су и лопови и провалници. Држава би требала да мисли и о њиховом изгубљеном приходу.

 

 Захваљујући пандемији вратили смо се старим православним обичајима. Ускрс смо  прославимо у  кругу најуже породице


Србима у тз. енклавама у јужном делу КиМ није био потребан полицијски час. Више од две деценије, Срби на КиМ не смеју ни носом да провире из својих кућа, а камоли да изађу ван њих.

 

 Колико је кућна изолација важна у сузбијању ширења инфекције,  показало се код Срба у централном делу КиМ. Тамо у првом таласу није било евидентираних  случајева оболелих од  Covid 19.


 Ради заштите од корона вируса, лекари препоручују прање руку пре и после јела. Међутим, за многе пензионере, ова мерa не би обезбедила довољну заштиту.

 

Доказано је да је корона вирус синтетичке природе. Створио га режим у Србији - да би увео ванредно стање.

 

Немам ништа против да се пандемија корона вируса врати најесен. Ако ћемо опет добити по сто евра- рече пензионер Мика.

 

 Углед Србије у свету знатно је побољшан. Ни после седам месеци страшне пандемије Covid 19. запад  није прогласио Србе главним кривцима.


Борисав Трајковић

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.