humoristično-satirične priče

ŽELJKO ŽELE JOVANOVIĆ: INTERVJU SA VAMPIROM


 INTERVJU SA VAMPIROM 

 
Nakon što je iskusni novinar posle dužih pregovora sa menadžerom za odnose sa javnošću Udruženja vampira Srbije uspeo da izdejstvuje intervju sa Tozom, dugogodišnjim predsednikom ovog udruženja, ostalo je da se dogovore samo detalji oko intervjua. Iz udruženja su izneli jasne zahteve: Intervju se mora obaviti tokom noći u prostoriji koja neće imati jako osvetljenje, novinar koji bude radio intervju ne sme da nosi religiozna obeležja poput krsta i nipošto ne sme tog dana da jede ništa što u sebi sadrži aromu belog luka. Takođe, traženo je da se predsedniku obezbedi litar sveže krvi, po mogućstvu A pozitivne, koja je inače omiljena predsednikova. Novinar je udruženju poslao garantno pismo i intervju je dogovoren. 
Novinar je tog petka iza ponoći dočekao predsednika udruženja, pokojnog Tozu, na lokaciji koja je unapred utvrđena i intervju je mogao da počne. Toza se pojavio bledog i pomalo natrulog lica vidno neraspoložen. 
NOVINAR: Dobro veče gospodine Tozo. 
TOZA: Ne bih dao saglasnost vašoj konstantaciji da je veče dobro, ali da ne mračim odmah na početku- dobro veče. 
NOVINAR: Pre svega da vas pitam kako ste? 
TOZA: Ovo je vreme koje je rezervisano za lov nama vampirima, ali smo odlučili da vam izađemo u susret kako bi uradili ovaj intervju. Tako da nisam baš najbolje. 
NOVINAR: Žao mi je zbog toga, ali hvala vam što ste ovde. Možete li da nam kažete koliko članova broji vaše udruženje? 
TOZA: Ne bih mogao precizno da vam kažem. Naše udruženje je nedavno doživelo raskol, jer, ovo je Srbija, tako da još uvek nemamo preciznu informaciju o broju članova. Stalno nam dolaze novi članovi, neki su preleteli u to novoosnovano udruženje, ali mogu da kažem da imamo lep broj aktivnih povampirenih pokojnika. 
NOVINAR: Da li vaše udruženje planira da se politički aktivira? 
TOZA: Iako sam uveren da bi naša stranka mogla da uđe u parlament kao manjinska stranka, nemamo političkih ambicija. Iako postoje pokojnici koji redovno učestvuju u izborima, garantujem da u našem udruženju nema takvih. 
NOVINAR: Koji su planovi vašeg udruženja? 
TOZA: Što se planova tiče, rešili smo da poradimo na marketingu i da stvorimo neku lepšu sliku o vampirima. Mi smo u narodu poznati kao krvnici i zla stvorenja, ali to nije baš tako. Među našim članovima postoje i vampiri koji su za života bili redovni davaoci krvi. E sada kada ti isti davaoci uzimaju krv kako bi opstali oni se etiketiraju kao zla stvorenja a to je, složićete se, nepravedno. Tako da planiramo paradu vampira kako bi se izborili za naša prava i kako bi ljudima približili sliku o nama. Takođe, nedavno se povampirio i jedan filmski režiser, tako da je u planu da se snimi i igrani film koji će sadržati pravu istinu o nama. 
NOVINAR: Rekli ste da ćete tražiti vaša prava. Na šta konkretno mislite? 
TOZA: Nama je uskraćeno osnovno ljudsko pravo a to je pravo na hranu. Zato smo prinuđeni da lovimo i zato smo omražena stvorenja. Tražimo da se nam se omogući redovno sledovanje u vidu krvi. Mogla bi da se napravi Javna kuhinja gde bi mi vampiri nesmetano obedovali u noćnim satima. Mnogi vampiri iz humanih razloga ne žele da love, ali ne mogu ni da odu u bolnicu gde se čuvaju zalihe krvi iz razloga što bi ih još na ulazu sačekao onaj crveni krst. 
NOVINAR: Kad smo već kod tog straha od krsta, u narodu postoji verovanje da se pored njega bojite glogovog kolca i belog luka. Postoji li još nešto što izaziva strah kod vampira? 
TOZA: Dok ne ostvarimo naša prava, ne želim da otkrivam naše slabe tačke. Mogu samo da vam kažem da se mi iz udruženja trenutno najviše bojimo da se ne povampiri neki političar. 
NOVINAR: Zašto? 
TOZA: Neretko ćete čuti u narodu da kažu za nekog ko se pojavi posle dužeg vremenskog perioda da se taj neko povampirio. To se kaže u negativnom kontekstu. Zasmislite da se neki političar zaista povampiri? Sav trud koji ulažemo da stvorimo lepšu sliku o nama odmah bi pao u vodu. 
NOVINAR: Gospodine Tozo, srećno sa vašim planovima i hvala vam. 
TOZA: Doviđenja. Vidimo se u nekom boljem vremenu za nas vampire. 
 
                                                                                             Željko Žele Jovanović  
 
 
 
 

Administrator Marina Raičević

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.