Aleksandar Čotrić

АЛЕКСАНДАР ЧОТРИЋ ОБЈАВИО КЊИГУ АФОРИЗАМА О СПОРТУ „СВЕ ЈЕ У ИГРИ“

АЛЕКСАНДАР ЧОТРИЋ ОБЈАВИО КЊИГУ
АФОРИЗАМА О СПОРТУ „СВЕ ЈЕ У ИГРИ“


 
Књижевник из Београда Александар Чотрић (1966) објавио је књигу афоризама о спорту под насловом „Све је у игри“.

У овој збирци нашло се око седам стотина афоризама о олимпијским играма, светским првенствима, фудбалу, навијачима, тренерима, судијама, трансферима, Звезди, Партизану, клађењу, коментаторима и другим темама везаним за светски и српски спорт. Афоризми су претходне четири године објављивани на страницима часописа „Моцарт спорт“.

„Ако спорту дате целог себе, спорт ће вам дати све!“; „Политички кругови увек су моћнији од олимпијских кругова.“; „Сви воле фудбал. И планета је у облику лопте.“; „По новом Закону о спорту фудбалери су постали радници. Неповратно је прошло време кад су фудбалери били уметници.“; „Неки навијачи се понашају тако примитивно, да то није достојно ни парламента.“; „Ватерполо је игра у којој четрнаест одраслих мушкараца пливају за лоптом - и на крају увек победе Срби!“; „Од спортских коментатора током преноса свашта можете да сазнате. Понекад чак и резултат меча.“; „У име клуба желим да захвалим свима који су допринели да освојимо титулу. На првом  месту, судијама!“ - нека су од размишљања из књиге „Све је игри“, коју је објавила компанија „Моцарт“.

„Руски велемајстор Михаил Ботвиник рекао је да је 'шах гимнастика ума', а да је читао Чотрићеве афоризме о спорту рекао би да је књига 'Све је у игри' такође својеврсна гимнастика ума, јер су афоризми у њој прави мисаони дриблинзи“, истиче рецензент Саво Мартиновић.

Збирку афоризама о спорту илустровао је Никола Драгаш, а њено прво представљање биће одржано на дан почетка Светског фудбалског првенства у Русији 14. јуна, у сали Удружења књижевника Србије. Занимљиво је да ће, истовремено с овом промоцијом књига бити представљена и у Москви, у просторијама Московског клуба афористике.

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ
Област са прилозима

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.