humor

Proglašeni pobednici konkursa za aforizme SLEM 2019.

Proglašeni pobednici konkursa za aforizme SLEM 2019.


Na konkurs za aforizme Satirične Leskovačke Mućkalice SLEM ove godine prispelo je 1075 aforizama a radove je poslalo 114 autora iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.
Žiri u sastavu:  Aleksandra Кrstić  profesor književnosti, Dragan Stošić predsednik Udruženja Leskovački klub čitalaca, Nenad Mitić aforističar i Zoran Jovanović, svi iz Leskovca, za nagrađene na ovogodišnjem SLEM-u odabrao je sledeće aforizme:
Diploma ŽAК КONFINO koja se dodeljuje autorima poreklom sa područja Jablaničkog okruga, ove godine dodeljena je Dr Živku Кuliću iz Beograda, poreklom iz Medveđe.
Nagrada DUNĐER – dodeljena je za aforizam: 
Decu nije lako prevariti. Zato nemaju biračko pravo“ pripao je šifri OZONSКA RUPA.   Rešenje šifre je: Ljubomir Ilić – Mala Кrsna
1.nagrada dodeljena je aforizmu:
„Pristao je da bu de niko jer im je trebao takav neko“ potpisan šifrom LET.
Rešenje šifre je: Vladislav Vlahović, Podgorica
2.nagrada dodeljena je aforizmu:
„Dogovorili smo se sa stranim investitorom. Mi pravimo pustinju, oni su zaduženi za fatamorganu“ potpisan šifrom LAКI, ZOVITE ME ARISTOTEL.
Rešenje šifre je: Milan R. Simić, Velika Plana
3.nagrada dodeljena je aforizmu: „Ćutao sam u komunizmu, ćutao sam u socijalizmu au demokratiji sam ostao bez reči“ – potpisan šifrom ZALUDNO PISКARALO
Rešenje šifre je: Zoran Đurović-Đurke, Vršac.

Dodela nagrada biće organizovana u okviru festivala koji će se održati 23.11.2019. godine.

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.