Aleksandar Čotrić

АЛЕКСАНДАР ЧОТРИЋ: КОМПРОМИТОВАЊЕ

КОМПРОМИТОВАЊЕ

govornik - PORTAL

Председник је касно увече у својој вили, у близини престонице, окупио шефове неколико тајних служби – полицијских и војних. Ближили су се председнички избори, а он је желео да још једном сазна да ли му, и од кога из опозиције, прети опасност да изгуби власт на којој се налази већ двадесет година.
-Приметио сам у последње време да је посебно активан онај Ђорђе Ђурић, председник Слободарске странке и да га неки утицајни кругови форсирају да буде заједнички кандидат опозиције – обратио се председник присутнима. –  Расцепкана опозиција нема никакве шансе, али ако би се удружила и подржала једног кандидата, избори би могли да буду врло неизвесни.
- Председниче, у праву сте – сложио се шеф Државне безбедности. – Тај Ђурић се озбиљно спрема да преузме лидерску позицију у комплетној опозицији, а и остали су на тајном састанку постигли сагласност да подрже њега.
- А шта ћете ви предузети? – упитао је председник.
- Ми га нећемо подржати! – збунио се први човек тајне полиције.
- Надам се да га нећете подржати док је у опозицији, али ако победи... – председник је био загонетан.
- То се неће никада догодити. Вас никада нико не може да победи јер имате подршку грађана, а ни наша подршка није занемарљива.
- Па, добро, да чујем у чему се састоји та ваша подршка. Шта сте до сада предузели против тог Ђурића, да му оборите рејтинг?
- Преко наших таблоида објавили смо да ради за једну страну обавештајну службу и да је за то добио триста хиљада евра. Објавили смо и факсимиле рачуна.
- Да ли је то дало резултат? – упитао је председник.
- Јесте. Од тих пара је купио кућу – климнуо је главом први безбедњак.
- Нисам на то мислио, него да ли му је тај вест умањила подршку бирача?
- За сада није. Али смо пласирали и вест на најгледанијој телевизији да је Ђурић као власник приватне фирме утајио порез у износу од десет милиона.
- И шта се догодило после тога? – председник је и даље био неповерљив.
- Ништа посебно, осим што му је рејтинг скочио за два посто. Људи код нас мисле да је оправдано поткрадати државу. Али зато смо проширили вест да је оставио жену и четворо деце због једне младе новинарке...
- Знам, знам... – председник није крио разочарање. - И то му је подигло популарност.
- Ви сте потпуно неспособни! – повисио је глас. – Све ја морам сам. Нема друге него да ја тог Ђурића похвалим јавно. Једино то га може компромитовати и оборити му рејтинг!

Александар ЧОТРИЋ

Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.