humor

ŽIVOJIN DENČIĆ: EKOLOŠKI BENEFITI





Živojin Denčić

EKOLOŠKI BENEFITI


Dan online - Drustvo: Ekologija zajednički problem Balkana - 2019 ...
            Potvrđeni panelisti Branko Kaplarević, pomoćnik šefa PR menadžera u Savetu za nacionalne programe Srbije; Gabrijel Vajsberg, generalni direktorPRO Evrope; KosanaTanasković, pomoćnik direktora Ureda za reciklažuRepublike Srbije; Velimir Janković, menadžer Opštine Gornja Klisura; Rahela Božović, generalni sekretar koordinacionog tima organizacije Pakseko; Andrej Sotelšek, direktor organizacije Slopak; Snežana Brajović, direktor za komunikacije i odnose sa javnošću Coca cola Cid HBS; Stojan Miloradović, direktor  operacija za jugoistočnuEvropu – korporacije za strateškoplaniranje; Nebojša Stanisavac, osnivač i suvlasnik kompanije SET (Strategja Ekološke Trgovine); i Vitomir Mitrović, generalni direktor kompanije Čuić i sinovi 26. juna 2019 godine u hotelu Huatt Regencu, na pozivDruštva za zaštitu životinja u Gornjoj Klisuri, učestvovali su u javnoj diskusiji o temi: Upravljanje političkim otpadom –ekološki benefiti i ekonomski potencijali, uz sudelovanje slušalaca.
            Ova zanimljiva tema bila je predmet diskusije o državnoj strategiji u zakonskom regulisanje upravljanjapolitičkim otpadom, kao i mogućnosti korišćenja otpada za dobijanje energije. Stojan Miloradović, direktor operacijaza jugoistočnu Evropu, kada je reč o političkom otpadu, kazao je da je u pitanju očajnički potez gubitnika koji su Srbijom vladali godinama i da im taj pkušaj neće uspeti. Prema rečima Rahele Božović, reč je o ljudima na pogrešnoj listi, ili da se lista pogrešno zove, i dodala da ovakvi ljudi ne mogu Srbiju da vode u Evropu, dok su ostali učesnici izneči mišljenja da suština očajničkog poteza političkog otpada jeste da da i dalje mito i korupcija vladaju i dase stvari zadrže na starom. Neki učesnici panela su isključili mogućnost korišćenja političkog otpada za dobijanje energije, pričemu su izneli evropska iskustva u oblasi reciklaže i upravljanja ovakvim otpadom. Izneti su i praktični primeri borbeprotiv političkog otpada i tvrdnje da ne preostaje ništa drugo osim sile ponude i potržnje na tržištu u ovoj oblasti.
            Ekološke posledice neadekvatnog odlaganja političkogotpada, sa stanovišta učesnika panela, nesagledive su i kada je reč o zaštiti životinja u Gornjoj Klisuri, jer bi kućni ljubimci i dalje ostali gladni i žedni, ne samoovde nego u čitavoj Srbiji. Ovao je našem Društvu za zaštitu životinja u Gornjoj Klisuri obeležen 26. jun, svetski dan protiv zloupotrebe narkotika, uz zaključak da nema tolerancije za one koji veličaju naš politički otpad.


Administrator ШИПАК

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.