humoristično-satirične priče

ŽELJKO ŽELE JOVANOVIĆ: PRANJE RUKU


 PRANJE RUKU 

 
Ako bi pitali za mišljenje prostu radnu snagu u ovoj firmi, oni bi rekli da firma i nije naročito uspešna. Sa druge strane, direktori i ostalo rukovodstvo ovog preduzeća smatrali su da je ona i te kako perspektivna i uspešna. Dakle, zavisi od ugla posmatranja odnosno od visine primanja. 
Čistačica ili higijeničarka Marina, kako je ona više volela da se predstavlja, jednog dana došla je do zanimljivog zapažanja koje se tiče pranja ruku kod muškog dela zaposlenih.  
Naime, uvek budnom oku higijeničarke Marine nije promaklo to da oni koji smatraju da firma i nije naročito uspešna, odnosno proizvodni radnici, pre upotrebe toaleta obično operu ruke. Ovakav postupak kod radnika higijeničarka Marina smatrala je sasvim logičnim s obzirom da su oni u toalet ulazili zamazanim rukama zbog posla koji su obavljali. Sa druge strane, ona je primetila i to da direktori i ostali rukovodioci ovog preduzeća, odnosno oni koji smatraju firmu uspešnom, ruke peru tek nakon vršenja nužde. I ovakav redosled je higijeničarka Marina smatrala logičnim s obzirom da su oni u toalet ulazili sa manje-više čistim rukama. 
Ono što je Marinu zbunjivalo je postupak u toaletu vlasnika firme. Ovaj ugledni gospodin, kakvim je sebe smatrao, prao je ruke i pre i posle korišćenja toaleta. Ovakav njegov postupak rušio je na neki način teoriju kod higijeničarke. No, ona je na kraju to objasnila sebi i jednom delu zaposlenih teorijom da je reč o gospodinu koji poprilično polaže na higijeni. 
Ono što higijeničarka Marina nije shvatila, a tiče se navika vlasnika firme, čoveku koji je blizak svakoj vlasti je to da je u pitanju sasvim obična navika. On je jednostavno naučio da pere ruke od svega. 
 
                                                                                            Željko Žele Jovanović 

Administrator Marina Raičević

0 коментара:

Шипак, Београд.Сва права су задржана!Дизајн блога Игор Браца Дамњановић. Омогућава Blogger.